Vilse på Almåsgymnasiet

Publicerad Av den 30 Apr 2010 I Genomförda workshops

Det är inte lätt att hitta dit jag ska på Almåsgymnasiet i Borås. Jag förvirrar mig fram genom svängande korridorer, otippade trappor, broar(!) och en bunker. På vägen hinner jag med en hel del dock. Eleverna har fyllt Almåsdagen med musik, dans, drop in manikyr, frisyrvisning, modeskissning, kockdueller och en helt egen Almåsbakelse som är tokigt god. Över skolgården flyger elever längs med linbanan med jämna mellanrum och på innergården försöker folk låta bli att ramla i streetsurfing.

Mitt i detta står jag och myser. Nice! Jag går upp på scenen och drar av lite spokenword, uppenbarligen är det ”Grymt!” påpekar flera sköna lirare. Jag håller i två skrivarpass, en för föranmälda och en för de som bara vill droppa in efter de sett mig på scen. Den andra workshopen drar faktiskt några huvuden mer. Det får jag vara nöjd med. Jag är glad att de väljer skrivandet under en dag med allt jag tidigare nämnt plus ännu fler aktiviteter som sångträning, cirkus och allt som går att avnjuta på scenen.

Under förtifem minutergår vi igenom vikten av att våga skriva ner allt. Jag får gång på gång avbryta folk som är på väg att fråga ”Får man…” -Ja! Du får!
Har du en bra idé måste du inte hålla dig till övningarna. Övningarna är till för att väcka skrivlusten, inte för att begränsa skapandet. Eleverna skriver på och alla verkar få ner sköna, bra, galna och/eller viktiga texter.

När jag lämnar skolan är det fortfarande klurigt att hitta rätt väg ut. Men det gör inte så mycket. Idag händer det så himla mycket goa grejer på just den vägen.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *