Snorungen Silins

Publicerad Av den 25 Maj 2010 I Genomförda workshops, Gig

Oj!

Det här är en dag som buktar till bristningsgränsen av intryck och uttryckta känslor. Ni som är aktiva Poetry Slam-deltagare kan följa flera livsnödvändiga diskussioner på Facebook kring attityder i Slam-rörelsen. Kolla även in den här artikeln som jag fortfarande inte bestämt vad jag tycker om, det kommer nog ett inlägg om det en mindre hektisk dag.

Nu ska vi dock gå tillbaka till blogginläggets titel. Idag, om någonsin, har jag känt mig ung och oerfaren. Jag läste och diskuterade dikter med föreningen Boråsbygds-lyriker. Jag ljuger nog inte om jag säger att medelåldern var sisådär en 75 år. Vi snackade form och innehåll och de rimmade vårdikterna var välrepresenterade. Det var dock inte så platt som några läsare här kan tycka. Alla var personliga verbala fotografier eller ”målande med ord” som en av deltagarna kallade det. Hur Slam- och Spokenword-formad man än är måste man erkänna vikten av den klassiska och inte så nyskapande dikten. Att få uttrycka sig och ägna sig åt skapande är alltid viktigt, inte bara i tonåren eller för den proffesionellt kulturutövande. Jag hoppas att få dyka upp på fler träffar men även hos fler pensionärsföreningar för att utbyta tankar om poesi och även utbyta dikter. Så tack Boråsbygds-lyriker för samtalet, kaffet och bröstkaramellen.

Dessutom körde jag 4 timmar spokenworkshop på Daltorpskolan idag, men det kommer åtta sådana lektioner till den här veckan, så dem får ni läsa om senare.

P.s. Glöm inte att det finns kommunikation utanför internet. Jag fick ett brev på posten idag, det gjorde mig glad. Skicka ett till någon du tycker om nu på en gång, så det blir gjort. D.s.

    2 Kommentarer

  1. tja mattis//robin 8B daltorp : pojken som du sa skulle hoppa fram på ett ben för jag härmat en tjej i klassen!:)

  2. Hej du!
    Vill minnas att du, trots att du störde tjejen, gjorde väldigt bra ifrån dig när ni skulle läsa med olika inlevelser i gruppen.
    Jag hoppas att du lärt dig publikens uppdrag nu då =)
    Kommer du ihåg vad det var?

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *