I left my heart in Nossebro

Publicerad Av den 8 Dec 2010 I Genomförda workshops

Vilken vinter va?! Inte bara vädret yr utan även er egen Matiss Silins virvlar landet runt i ordets tjänst.

Under oktober och november genomfördes Poetry Slam-projekt på Sandgärdskolan och Daltorpskolan i Borås. Tredje året i rad i båda fallen och det börjar märkas. Saker som inte funkar är spolade och de nya övningarna som testas verkar landa direkt.
Daltorpskolan ska ha en stor eloge för att de varje år arrangerar ett Poetry Slam för hela skolan, ett slags poetisk megamaskin.
Sangärdskolan ska också få sin eloge – men den kommer nästa vecka när vinnande poet skall publiceras här på Ordkanon.se. Det blir ett lite längre inlägg om mitt arbete på skolan och de drivande svensklärarna som ligger bakom det hela. (Detta uppmärksammades t.o.m. på bok & biblioteksmässan i höstas – det du!)

Efter Borås var det dags att ge sig norrut på västgötska vidderna. Hade det inte varit för Nossebro hade jag aldrig hört sisådär 70 niondeklassare läsa en ”ett-ord-var-dikt” i aulan, jag hade aldrig sjungit inledningslåten till ”Lejonkungen” för skräckslagna elever och jag hade aldrig blivit tilltvålad med mina egna pedagogiska knep inför publik.
Ytterligare en gång kom jag ut till kreativa unga tack vare ”Skapande Skola” och som vanligt tack vare en drivande själ, den här gången i form av bibliotekschef Rigmor Persson.

Efter dessa skolbesök, några skolbesök till och en inspelning av pedagogisk (nåja) filmer kände jag mig redo för nästa uppdrag.
När Sörmland kallar kommer man. I Katrineholm hölls en temadag (av fyra) under flaggen ”Utan språk är du körd”. I måndags snubblade jag snuvig och kall in i värmen på Safiren i Katrineholm där jag fick berätta om vad jag gör för språkintresserade rektorer, bibliotikarier, politiker, lärare och säkert flera andra yrken. Trevligt var det och roligt hade vi. Såklart satte jag dem på att göra ett par skrivövningar och förklarade att ”Nu har jag transformerat er till fjortonåriga elever, grattis!”

Nu då? Jo Nu sitter jag vid nya jobbdatorn och är nöjd med att jag äntligen kan uppdatera er om Ordkanons verksamhet igen. I morgon sticker jag till Halmstad och uppträder för ett skrivarläger tillsammans med Henry Bowers.

Vi hörs nog snart igen.
Ta hand om dig!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *