Spokenworld 2012!

Publicerad Av den 18 Apr 2012 I Genomförda workshops

Ordkanon.se och Matiss vill passa på att tacka Landskrona för senast.
Under sju veckor skrevs, förbereddes och peppades det för en grandios spokenworldshow. Elva klasser från olika skolor i Landskrona delade med sig av sina tankar, känslor och idéer under fyra workshops som gick i flerspråkighetens tecken.
Vi är omslutna av alla möjliga sorters språk, vårt eget, andras, internetslang, fackspråk, hemspråk, hängspråk och andra tungotal. Det var bara att välja ett eller blanda allihop när det var dags att skriva sina dikter.

De som inte ställde upp med att läsa sina texter på showen var istället scentekniker, hjälpredor, artistvärdar, konferencier eller stöttande publik.
Slutligen vill Ordkanon.se tacka Nahide Arabadji och S.T.I.C.S. Poets för att de ställde upp med sin kunskap, tid och erfarenhet. Här kommer deras ord om projektet ”Landskrona Spokenworld”.

S.T.I.C.S: Att jobba med Spokenworld 2012 har varit en väldigt positivt och intressant händelse. Jag hoppas verkligen att alla har tyckt att det var lika roligt och lärorikt som jag. S.T.I.C.S.poets skulle vela tacka samtliga människor för deras kärlek som man fick ta del av.

Nahide: Att på så kort tid få möjligheten att se elever gå från puppa till poet har verkligen varit givande. Första gången eleverna fick höra att de skulle stå på scen blev de helt skräckslagna… att fyra veckor senare få se dem stå på scen och leverera som om de aldrig gjort annat var verkligen awsome! Jag har lärt mig galet mycket från både eleverna och  mina medbrottslingar, saker jag kommer att bära med mig till nästa gång då jag får möjlighetetn att poesi-tortera elever. Så tack för mycket skratt, mycket förvirring, mycket kunskap och många många ord! Ashante! ( snyggt att jag fick med tvåspråkigheeeeet!)

Tack till alla inblandade och ett extra tack till de drygt tjugo elever som ställde sig på scen och vågade framföra sina texter, ni är fantastiska!

 

 

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *