Årets vinnare av Super Slam!

Publicerad Av den 10 Dec 2012 I Övrigt

För femte året i rad arrangerades Sandgärdskolan Super Slam!  Under tre veckor har eleverna skrivit texter, övat sig i att vara publik och tränat muntligt framförande. Den tjugosjunde november samlades sisådär hundra elever från årskurs åtta i Sandgärdskolans aula för att medverka i ett Poetry Slam, en tävling i muntligt framförd poesi.  Alla hade en uppgift som tävlande, jury, poängräknare eller publik. Tjugotre tävlande tog sig upp på scenen för att ge allt till sin publik och efter en spännande tävling med roliga, allvarliga, märkliga, utmanande och viktiga texter hade en vinnare utsetts: Jonathan Thornander!

Det märktes ganska kvickt att Jonathans text gick hem. I första tävlingsrundan delade han högsta poäng med de två andra finalisterna och i finalrundan var det ingen tvekan om att han rev ner de högsta applåderna.

Att uttrycka sig kreativt är ingenting nytt för Jonathan. Han spelar gitarr i ett band och sitter även vid datorn och gör egen musik. Att utrycka sig skriftligt känns spännande och utmanande. Tidigare har han skrivit längre skönlitterära texter men det har fått vila lite senaste tiden. När Poetry Slam-projektet satte igång fick han fart på skrivlusten igen.

– På sätt och vis blir det lättare när det är en skoluppgift. Sitter jag hemma och skriver är det lätt att ge upp när det börjar ta emot, säger Jonathan.

Att ställa sig framför en hundrahövdad publik var inte heller någon jättematch.
– Lite nervöst blir det ju men det är kul att stå framför en publik om man har producerat det själv.

Jurygrupperna som utsåg vinnaren bestod av två elever från varje klass samt två lärare. Som vanligt i Poetry Slam så gav humoristiska och språkligt vågade texter höga poäng, men Jonathans bundna vers och drömska språk tog sig visst lite extra långt in i poängsättarnas hjärtan.

Stolta presenterar Ordkanon.se det vinnande bidraget, varsågod!

 

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *