Tre tillfällen att bråka med Matiss

Publicerad Av den 16 Aug 2013 I Övrigt

Nu kommer jag ut i landet och muckar gräl. Först ut är Culture Camp i Floda ikväll, där jag först presenterar en mycket duktig skrivargrupp och deras snygga program. Efteråt är det dags för terminens första språkbråk, en minivariant med en kvarts spokenword ungefär.
Du kan också bevittna bråket i Lidköping 24/8 samt en längre föreställning på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka 3/9.

Språkbråk
En mycket muntlig text om språkbruk, skrivregler och ordanarki.

Matiss Silins

Matiss Silins foto: Michaela Åberg

Matiss Silins har stått på scener över hela Sverige som estradpoet, föreläsare och Spokenwordpedagog. Han är en av veteranerna när det gäller svensk poetry slam och har varit med sedan förra millenniet.
För några år sedan skrev han den uppmärksammade dikten Spraaket. Den utvecklades och blev Språkbråken föreställning och ett språkligt manifest. Nu har det kompletterats med bl.a. en språklig självbiografi, en uppgörelse med rättstavningen och ett försvarstal för fula ord.

Det är en föreställning med skruvade, analyserande och lätt vansinniga texter om människor som försöker nå fram till varandra trots språket.

”Jag har skrivit krönikor, dikter, manus, bloggar och komihåglappar med illröd text på ilsket gula postitlappar så länge jag kan minnas. Jag har alltid gjort det på mitt sätt med budskapet i fokus och skrivreglerna i bakgrunden.”

/Matiss Silins

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *