Poetry Slam på Bokmässan – Sunday Edition.

Publicerad Av den 30 Sep 2013 I Övrigt

Fredrik Ros

De gånger vi själva på Ordkanon.se inte har möjlighet att närvara på spännande arrangemang är det tur att vi har många fina vänner i nätverket, som Fredrik Ros t.ex. Fredrik är biblotekarie och spokenwordkonnässör. Han hängde på bokmässan alla dagarna och här är hans rapport om Vuxenskolans Poetry Slam på söndagen.

Bokmässan poetry slam söndag

Liksom under fredagen avslutade Studieförbundet Vuxenskolan sin Bokmässe-söndag med ett poetry slam. Det var tre poeter som läste tre dikter var, vars teman var olika färger. Joel Landberg hade många bollar i luften då han agerade kalibreringspoet, MC samt poängdomare och han gjorde ett gott arbete med att förklara reglerna och på ett underhållande sätt (”betyget 0.0 är en dikt som man är dummare efter att man hörde.”)

De tävlande poeterna var Markus Edstam, Mareen Bruns och Siri Björkström och de representerade olika aspekter av poetry slam.

Markus Edstam var inte bara den ende mannen bland poeterna, utan även äldst. Jag visste sedan tidigare att han arbetar som psykoterapeut med psykoanalytisk inriktning och jag var nyfiken på om det kunde lysa igenom i de dikter han skulle läsa. Sina relativt korta dikter framförde han i varierad stil, mellan enkelt läsande och en något aggressivare framtoning.

Mareen Bruns gjorde även hon en relativt enkel läsning, där texten fick fokus framför alternativa uttryck och hennes teman rörde sig bland annat kring att behöva språket för att kunna ta plats och hur bristen på bin i Kina lett till att växter pollineras för hand, något som jag tror inspirerades av filmen More than honey.

Sist ut var Siri Björkström. Hennes framförande påminde mig mycket om hur Amanda Lindholm lät för ett par år sedan och tematiskt var det en blandad kompott mellan relationer, sårbarhet och omvärldens och egna krav.

Det blev en väldigt jämn omgång där Siri tog hem första placeringen med 72,0 poäng mot Mareens 69,1 och Markus 68,9.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *