Amanda Lindholm på RAW Comedy Club

Publicerad Av den 17 Okt 2013 I Övrigt

På lördag är det dags för RAW Comedy Club på Hilton. Giget är snart utsålt och det kommer bli grymt. Ordkanons polare Amanda Lindholm är en av kvällens akter. När vi frågade henne hur hon vill bli presenterad på bloggen svarade hon ”som en konstnär splittrad i sitt geni – humor, musik eller text. Aldrig kan jag bestämma mig för bara ett.”
Vi kan skriva under på samtliga, och har kollat vad hon har att säga om RAW, jämställdhet i standupscenen och om att ta över Berlin.

Amanda Lindholm. Foto: Kristina Wicksell

 
Vi har förstått att du ska få giga på en av sveriges största och mest populära standupscener, grattis! Kan du berätta om hur du hamnade där?
Tack! Att jag hamnade där var delvis för att jag blivit grym på standup relativt snabbt, men det var med största sannolikhet också ett misstag från Mårten Anderssons håll. Tidigare i år skrev jag nämligen den här artikeln.

Det är oklart om han, när han såg mig på ett gig och ville boka mig, insåg att jag stod bakom den artikeln. Jag vet fortfarande inte. Och det är ju spännande.

Det har varit en jämställdhetsdebatt. Soran Ismail och du har snackat i media. Internetkommentatorer har haft åsikter. Du har en agenda och dessutom humor, en livsfarlig kombination anser vissa. Kan du sammanfatta senaste tidens standup-storm kring dig?
Delvis var det ovan nämnda artikel, dels humorpodden TSKNAS där jag snackade om problemet med mansdominans och sexism inom standup-världen, men också min standup där jag också tar upp de här ämnena – något som vissa inte tycker är så himla kul. Enligt mig är standup-branschen den officiellt sämsta när det kommer till de här grejerna. Där tror en fortfarande att det handlar om att tjejerna ska ”ta för sig mer” – inte
att männen behöver lämna plats. Jag skulle kunna gå på om detta i 5000 tecken till, men föreslår att en istället läser ovan nämnda artikel.

På lördag har du gig, vad händer sedan?
And then we take Berlin! Jag har som sagt rätt mycket olika saker jag jobbar med. Jag kommer göra några standup-grejer till i Sverige innan jag åker till Kroatien och föreläser om föreningen Jämställd festival, som jag startat. Förutom detta pluggar jag också till journalist. Men standupmässigt är väl nästa delmål ett till gig på RAW. Och att jag får betalt den gången..

 
Så se till att skaffa biljetter till lördagens gig pronto! Annars får du se till att RAW fixar ett till (betalt) gig med Amanda så att du får chansen att se henne.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *