I Ordspraks efterdyningar

Publicerad Av den 13 Okt 2013 I Övrigt

Såhär en vecka efter Ordsprak börjar saker och ting återgå till det normala. Vi har snackat med Alma Kirlic om hur det kändes att vara där och vad som är på gång i framtiden. Alma har många strängar på sin lyra. Hon är både spoken word-artist, dramatiker och frilansande skribent och dessutom silvermedaljör i poetry slam-SM 2012.

Alma Kirlic Foto: Patrik Petroff

Du var på Ordsprak förra helgen. Hur var det? Vilken var den absoluta höjdpunkten under helgen?
Det var som alltid väldigt inspirerande. Den absoluta höjdpunkten var den stora mångfalden bland artisterna. Ordsprak lyckas alltid blanda olika röster och visa på den bredd som finns inom estradpoesin.

Hur tycker du att den svenska spokenword-scenen har utvecklats det senaste?
Den har gått en bit ifrån den traditionella poesin och blivit ett utpräglat sceniskt forum. Även mitt eget uttryck har utvecklats åt samma håll. Det finns motsatta uppfattningar om den utvecklingen, men för min del har den bara varit positiv. Spoken word och poetry slam har gett mig en stor frihet att testa mig fram och hitta mitt eget uttryck och det är jag väldigt glad för.

Du listar ganska detaljerat vad du har gjort de senaste åren på din hemsida. Vad har du på gång i framtiden?
Det vackra med framtiden är att man aldrig kan veta. Just nu håller jag på med ett projekt som jag tänker mig ska bli en bok, men dyker det upp något som lockar mer gör jag det i stället. Jag drivs väldigt mycket av impulser och lust, så svaret får bli att min enda plan är att ha roligt.
 

Låter som en bra plan, tycker jag. Keep on rolling!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *