Niklas Mesaros på Dramaten

Publicerad Av den 23 Okt 2013 I Övrigt

Niklas Mesaros. Foto: Martin Rinman

Imorgon och på fredag är det dags för spokenword på Dramaten igen. En som har varit med förr är Ordkanons Niklas Mesaros, så vi passade på att snacka lite med honom om vad han tycker om upplägget, vad man kan vänta sig och vart han helst av allt skulle vilja uppträda.

Niklas, du har ju kört en del på Dramaten förut. Vad tycker du om upplägget?
Spoken word på Dramaten har gått från att vara pausunderhålllning till ett stående inslag deras program, vilket säger ganska mycket om vår uvecklingskurva. Till en början fick vi uppträda i foajén till en av Dramatens mindre scener (Lejonkulan) men det kom så mycket folk att efter några kvällar fick vi flytta in på själva scenen. Nu har vi uppgraderat oss till Målarsalen som tar ca 180 personer och fått fler kvällar att uppträda på och det är fortfarande publik som får vända i dörren för att det är fullsatt. Det hela tas väldigt seriöst vilket är något jag har saknat i spoken word-sammanhang, vi har flera produktionsmöten, repetitioner och introduceras till alla inblandade. Det är stor skillnad från att uppträda i kvarterkrogens källare för ointresserade stammisar, vilket jag har gjort alldeles för många gånger. Dramatens egna skådespelare är också med och läser dikter som vi har skrivit, det varvas med videoprojektioner, musik och framförallt finns ett politiskt tema som en röd tråd genom kvällen. Tidigare har vi fokuserat på klass och utsatthet och den här veckan är temat: Nationalism.

Vad har man att vänta om man drar dit?
Vansinnigt bra spoken word! Det är musik från Tiffany K och vår egen hus-DJ Amir från The Soul Lounge. Det är en galet bra show. Vi har perfekterat blandingen av humor och allvar. Precis när du ramlar av stolen av skratt samlar vi ihop dig med tårar i ögonen och när du tror att det är över har vi egentligen bara börjat. Ni får tro mig helt enkelt, det här vill ni inte missa.

Om du fick giga precis var som helst, var skulle det vara?
Varsomhelst?! Jag skulle vilja göra en privatläsning för Veronica Maggio i hennes vardagsrum. Jag är hemligt kär i Veronica.

 
I väntan på inbjudan till Niklas läsning i Maggios vardagsrum (som jag är övertygad om skulle vara en mycket spännande tillställning) tycker jag att ni ska kolla in Niklas på Dramaten imorgon eller på fredag, och på youtube precis när ni vill.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *