Snart dags för Ordsprak!

Publicerad Av den 1 Okt 2013 I Övrigt

Maria Björk Foto: Reginateatern

I helgen går den åttonde upplagan av Ordsprak, Uppsala Internationella Poesifestival, av stapeln på Reginateatern i Uppsala. Bland artisterna finns bland annat Sage Francis (USA) och Weronika M. Lewandowska (POL) tillsammans med regerande svensk mästare i poetry slam, Nino Mick, och ordkanonerna Lovisa Appelkvist och Henry Bowers.

Ordkanon har snackat med arrangören Maria Björk inför festivalen. Maria beskriver sig själv som ”en person som älskar oväntad kommunikation och speciellt ord som i olika sinnrika kombinationer rör eller roar mig. Därför älskar jag estradpoesi.”

Varför arrangerar ni festivalen?
Vi arrangerar Ordsprak för att det uppstår så fin poesi och så många roliga möten mellan poeter och publik.

Under åren har ni samlat många spännande människor under många fina kvällar. Vilket är ditt bästa Ordspraksminne?
När Saul Williams vaknade supersnyggt efter att han nickat till på tåget från Arlanda. Eller kanske bästa minnet är kanske hur tryggt det kändes att gå igenom Uppsala en fyllefredagkväll med Sage Francis och B Dolan på var sin sida om mig. Ingen tjafsade med oss! Nej skämt åsido det går inte att säga så jag säger: Alla poeter som ger allt.

Du verkar vara en kreativ och inspirerande människa som är bra på att samla andra kreativa. Vad har du för drömprojekt?
Drömprojekt är att ordna en estradpoesifestival i öknen en natt.  Jag tror kombinationen av poesin och stjärnhimlen skulle vara förtrollande.

Vi på Ordkanon hoppas på att estradpoesifestivalen i öknen blir av (och att vi blir bjudna, man vill ju inte stjärnhimlar och poesi), och att Ordsprak 2013 blir lika fantastiskt som tidigare år! Mer från festivalen kommer senare i veckan. Stay tuned!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *