Heby och Östervåla allstars!

Publicerad Av den 14 Nov 2013 I Övrigt

Nu är det bara en dag och en årskurs kvar på mitt besök i Heby kommun. I morgon träffar jag sjuor för en dos kreativt skrivande, men först en resumé av poetry slam-projektet.

Måndag till tisdag preppades och peppades årskurs åtta i Heby Skola för poetry slam. Vilket slam det blev! Redan på måndagen hade jag fått ta del av viktiga, skojiga, eftertänksamma och helt galna texter. Poetry slam:et var nästan läskigt välorganiserat och min brain-trust-trio av elever vid slammasterbordet var så skärpta att de borde skickas direkt till SM för att ha koll på läget. Och poeterna sen då! Vilken klick, det kändes som att de flesta redan var rutinerade slammare.

Matiss på poetry slam-workshop på Heby Skola. Foto: Eva Cederholm

Igår och idag var jag i Östervåla och jäklar vilken glad överraskning jag fick. Från första lektionen var det ett fasligt kackel och kreativt kuckel. Med en gång visade ni att ni är en bra publik och naturliga scenpoeter, framförallt ni som inte vågade men vågade ändå. Östervålas poetry slam var raka motsatsen till det i Heby. Organisationen var liberal men allt ordnade sig och jag har aldrig varit med om så många improviserade texter. Svensk Stand-up bör blicka hitåt för sin fortsatta utveckling.

Vinnarna då? Jodå, folk vann och tog hem segrar, men dem får ni läsa om senare i specialintervjuer.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *