Poetry Slam på Daltorpskolan på fredag!

Publicerad Av den 27 Nov 2013 I Övrigt

Förra veckan var Ordkanons Matiss Silins på Daltorpskolan i Borås och hade workshops. Denna veckan har de jobbat vidare med sina texter och på fredag är det dag för Daltorp Poetry Slam! Vi kollade av med läraren Christina Hansson hur det känns.

På fredag har ni poetry slam på Daltorpskolan. Vad har du för förväntningar på dagen?
Två dagar före är jag lite pirrig – man vet ju inte hur nerver och förkylningar spelar in, även om övningsomgången bådade gott – men jätteglad att vi är igång med vår tradition efter ett års uppehåll! Dagen när vi har Daltorp Poetry Slam är en festdag med poesin i centrum!

Hur har det varit att ha spokenword-workshops på skolan? För er som lärare? För eleverna?
Poesiarbetet i svenskan förstärks rejält av workshops i spokenword! Vid poetcoachningen igår kunde vi t o m ana inspiration från Matiss i flera dikter!

Hur går ni vidare efter tävlingen?
Ämnet svenska innehåller ju många komponenter och poesin har sin självklara plats varje höst runt Poetry Slam. Tidigare har vi framgångsrikt levererat poeter till Poetry Slam-klubben, som tyvärr ligger nere för tillfället.

Matiss Silins presenterar Ordkanons slogan. Foto: Mediapoolen i Borås

 
Vi hoppas på en återuppståndelse av Poetry Slam-klubben, många framtida leveranser och ett hejdundrande slam på fredag!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *