Tisdagstexten: Annelie Salminen

Publicerad Av den 26 Nov 2013 I Övrigt

ANNELIE SALMINEN
del ur föreställningen Ställ dig i kön (samarbete med Tina Wilhelmsson)

Annelie Salminen. Foto: Eija Salminen

Det är en flicka som drömmer. De säger att hon är en flicka, men hon vet inte. Hon tror att hon mest är en människa. Kanske inte riktigt en pojke, men någonting där mellan allt. Hon är något bakom spelen, hon står bakom gardinerna och mitt i rummet, försöker att inte sätta sig fast. Folk sitter i soffor omkring henne och tittar konstigt. De är där, tungt och djupt, ser om hon inte ska hitta sig sin plats.

Flickan vet inte vilken plats hon vill ha. Hon vet ungefär var de andra tycker, men inte helt det heller. Flickan tappar koncentrationen, svävar in i kvavel. Hunger och halsklumpar som ingen medicin kan hjälpa. Hon äter inte piller men önskar sig en förkylning ibland. Bara för att få ligga under täcket.

Vem drömmer om att björnar springer?

Det är en flicka som drömmer, hon bildar i huvudet och filmar sina historier. När hon sover försöker tiden springa tafatt. Kanske är det gamla sorger som hittar fram.

Flickan sitter vaken i sin säng och försöker nå in i sig. Det finns ett draperi som skymmer, ett tätt av sammet som bara ibland gungar fram lite sikt. Hennes blick är svagare, orkar inte lyfta undan och hänga upp. Drömmarna trampar in i flickans morgon, varje dag är känslan redan bestämd. Tar sig förbi och tar henne med på släp. Sopar omkring på smutsig mark.

Vem drömmer om att gömma sig i stora hus, inte kunna låsa dörren på toaletten?
Försöka ringa men telefonen är ny och svår att förstå?

Det är en flicka som drömmer. När hon inte sover klampar tankarna omkring i nacken och värker.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *