Tisdagstexten: Christian Haglund

Posted by on Nov 5, 2013 in Övrigt

CHISTIAN HAGLUND
Ur diktillustrationsboken
DET HÄR ÄR FÖRSTA BOKEN

Christian Haglund

Apoteksgudinnan erbjuder nya rön, om inte annat för syns skull. Kvällsrytmik på cymbalen, hela familjen klappar medvetet i otakt. Bedrövlig trumpet som avfyrar ackord inger hopp om bättre pensionsförsäkringar. Vasaloppet på nytt, men nu från andra sidan. Strapatsrika eskapader figurerar alltid synligt på de gula sidorna. Röda damskor i trä. Elin, nu får du allt ta och gå och lägga dig.

Felplacerad färjeterminal uppmärksammas i utländska medier. Skyskrapor våndas gladeligen i julihettans påtvingade bris. Husmanskostbaserade detektiver följer gårdagens fotavtryck i sömnen. DNA bland uppluntade pappkartonger. Fängelsestraff tillkännages oupphörligen i korvkioskkön. Glasögon täckta med chevréost, tre utmattningsdeprimerade papegojor tvångsmedicineras. Slut på del ett.

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *