Tisdagstexten: Christian Haglund

Publicerad Av den 5 Nov 2013 I Övrigt

CHISTIAN HAGLUND
Ur diktillustrationsboken
DET HÄR ÄR FÖRSTA BOKEN

Christian Haglund

Apoteksgudinnan erbjuder nya rön, om inte annat för syns skull. Kvällsrytmik på cymbalen, hela familjen klappar medvetet i otakt. Bedrövlig trumpet som avfyrar ackord inger hopp om bättre pensionsförsäkringar. Vasaloppet på nytt, men nu från andra sidan. Strapatsrika eskapader figurerar alltid synligt på de gula sidorna. Röda damskor i trä. Elin, nu får du allt ta och gå och lägga dig.

Felplacerad färjeterminal uppmärksammas i utländska medier. Skyskrapor våndas gladeligen i julihettans påtvingade bris. Husmanskostbaserade detektiver följer gårdagens fotavtryck i sömnen. DNA bland uppluntade pappkartonger. Fängelsestraff tillkännages oupphörligen i korvkioskkön. Glasögon täckta med chevréost, tre utmattningsdeprimerade papegojor tvångsmedicineras. Slut på del ett.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *