Det är alltid World Aids Day

Publicerad Av den 1 Dec 2013 I Övrigt

I slutet av oktober åkte Matiss Silins, Ordkanons grundare, till Indien med organisationen H2H. Han åkte dit för att jobba med att rädda Saharahemmet, ett hem för kvinnor och barn. HIV och AIDS är mer än en sjukdom. Det är ett fenomen som påverkar global ekonomi, biståndspolitik och miljontals människors vardag. Effekterna av viruset slår åt alla håll.

En av de Matiss träffade i Indien var Loon Gangte från DNP+. Här berättar han om hur EU:s inblandning i läkemedelskontroller hotar Indiens HIV-smittade och AIDS-sjuka. Han berättar också om hur en liten organisation av eldsjälar och aktivister får kämpa för sin överlevnad, i dubbel bemärkelse. Med nästa inga bidrag alls kämpar gruppen dagligen mot multiinternationella krafter, mot fördomar och för sina rättigheter.

 

Läs mer om DNP+ arbete här, och mer om vad Matiss gjorde i Indien på hans blogg.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *