Östervåla Poetry Slam Champion

Publicerad Av den 6 Dec 2013 I Övrigt

Andreas Holst, vinnare av Östervåla Poetry Slam 2013

Andreas Holst, vinnare av
Östervåla Poetry Slam 2013

Vi tar en liten paus i skrytveckan och skryter om någon annan en stund! Ni kanske minns att vi pratade en del om Östervåla i november? Vi var där och hade poetry slam-workshop med årskurs åtta. Vinnaren av Östervåla Poetry Slam heter Andreas Holst. Vi hörde efter med honom om hur det kändes att stå på scen och om han vill göra det igen.

Det första jag vill veta är om du skrivit mycket tidigare.
Lite har jag väl skrivit förut men inte så mycket!

Vad tyckte du om lektionerna? Vad var bäst? Något som kunde varit annorlunda?
Jag tyckte de va kul och så att jobba på dina lektioner, de va lärorikt!

Hur kändes det att tävla inför alla åttorna? Var du nervös? Om ja, hur löste du det?
Det kändes kul att vinna! Men dom två gångerna innan man vann, då va man jätte nervös men de gick bra till slut!

Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i ett offentligt Poetry Slam någon gång? Varför/varför inte?
Ja de skulle jag kunna göra! Fast kanske inte för få ska man läsa för flera och stå på större scen och så men skulle jag få va med igen så skulle jag göra de, för de va riktigt kul att va med och tävla!

Berätta lite om texten du skrev.
Ja jag skrev när vi såg film på musiken en gång. Och jag är ju från Skåne så jag trodde om jag läser min text på skånska så kanske jag vinner. Och jag vann ju för jag läste på skånska plus att juryn tyckte min text va bra!

 

Andreas vinnande text, varsågoda!

Det jag hatar mest, det är på musiken våran musik lärare satte på en film. Asså de va tortyr, filmen hette Jesus christ superstar asså världens tråkigaste film den sög get balle. Och man fick ont i huvet och allt när man kollade på filmen. Asså de va som att sitta i ett fängelse och aldrig komma ut så jävla tråkig va de den filmen. Och de värsta va att den va så lång så man fick sitta fyra fem lektioner för att se klart filmen.

 

Vill ni läsa om fler vinnare, så kolla in bloggen på måndag. Då intervjuar vi Ida Olofsson, Sandgärdsskolans Poetry Slam-vinnare. Vill ni ha mer av Andreas är det bara att följa honom på instagram, @andreasholst99!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *