Nystart, avsked, tack och hej!

Publicerad Av den 22 Jan 2014 I Övrigt

Marie Hanås

Marie Hanås flyger vidare.

Du kanske har märkt att vi blivit mer aktiva på nätet under hösten? Detta tackar vi Marie Hanås för.

I augusti började hon som informatör på Ordkanon.se och sedan dess har vår twitter, vår facebook och bloggen fått helt nytt liv.  Vi har nått ut till fler kunder, fans och kollegor än någonsin och nätverkandet har utvecklats i gepardfart. Jag, Matiss Silins, är som verksamhetsansvarig sjukt nöjd med arbetet som lagts ner på detta. Nu har vi en tråkrolig nyhet. Marie har fått jobb på Hello There och kan därför inte fortsätta deltidsanställningen här. Det är väldigt roligt för Marie och för Hello There och vi vill fira det med ett Grattis och ett Hurra! Lite sorgligare är det för oss som nu får säga adjö och good luck till vår extraordinära kommunikatör.

Detta sammanfaller också med att jag fått lite nya tankar kring mitt arbete med Ordkanon. Det har varit ett väldigt roligt men tungt jobb med att förmedla, nätverka och arrangera workshops, gig och annat de senaste fem åren. Nu kommer jag att skala ner på jobbet lite grand. Ordkanon.se fortsätter förmedla Sveriges grymmaste pedagoger och poeter inom spokenword och multiberättande. Vi finns kvar, det är bara att hojta till när du vill ha oss någonstans. Frekvensen på sociala medier kommer dock att minska en smula under våren. Jag har flera grymma projekt som kommer att få mitt fulla fokus istället. I Jönköping skall jag arra uttagningar och coacha ett sprillans nytt lag till SM i Poetry Slam. Jag ska ta mig an nya pedagogiska utmaningar i vår med yngre elever, lärarföreläsningar och en tripp till Åbo där jag ska föreläsa för svensklärare och svensktalande elever. Dessutom skall jag lägga ner lite mer tid på mitt eget skrivande, det måste ju också underhållas så jag får aktuella kreativa utmaningar att föreläsa om i framtiden.

Lovisa och Matiss  på Bok & Biblioteksmässan 2012. Fler föreläsningar blir det

Lovisa och Matiss på Bok & Biblioteksmässan 2012. Fler föreläsningar blir det

Detta innebär inte att vårt nätverkande minskar. Vi på Ordkanon.se förmedlar alltjämt workshops för skapande skola även under 2014. Vi pushar för vår huspoet Niklas Mesaros, vår eminenta multiföreläsare Lovisa Appelkvist, den skivaktuelle Oskar Hanska och för mina egna språkbråk. Därtill har vi ett brett utbud av poeter, artister, pedagoger och kreatörer i hela Sverige. Så även om vi kanske syns lite mindre den här våren så finns vi, i allra högsta grad finns vi och vill du hjälpa till och sprida ordet om oss så är vi ytters tacksamma. Ordkanon har hela tiden handlat om att duktiga och drivna människor hjälps åt att synas och det fortsätter att vara målet.

Nu ska jag ägna våren åt att bli ännu mera driven och ännu duktigare på det jag gör. Tack alla ordkanoner, tack alla kunder, tack alla kollegor och tack Marie. Nu laddar vi om, blir bättre på det vi gör och återkommer ännu mer sprakande i det offentliga rummet lite längre fram. Ordkanon är död – Länge leve Ordkanon!

/ Eder tillgivne Matiss Silins aka Chiefen aka Hövdingen aka Matiss ”Hur fan funkar det här?” Bryngelson.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *