Berättarministeriet söker

Publicerad Av den 2 Feb 2015 I Övrigt

Idag har vi ett gästinlägg frånColette på Berättarministeriet.

Bli volontär – och gör en insats!

image

Foto: Berättarministeriet

Alla barn bär på drömmar, idéer och åsikter. Att få uttrycka dem är viktigt. Men lika betydelsefull är känslan av att andra faktiskt lyssnar. Det är till och med livsavgörande för den enskilda människan. Berättarministeriet finns för att tillgodose dessa grundläggande behov.
Vår verksamhet vänder sig till barn och unga mellan 8 och 18 år, men fokus på årskurserna 2 till 5. På förmiddagar kommer elever till någon av våra skrivarverkstäder tillsammans med sina lärare och får skriva varsin fantasifull bok. Under eftermiddagar, lördagar och lov är det öppet hus i skrivarverkstäderna för alla åldrar. Då erbjuds lustfyllda och kreativa skrivövningar.
Många barn står i kö för att komma till våra skrivarverkstäder. Därför behöver vi dig! Hela vår verksamhet bygger nämligen på våra hundratals volontärer som ger av sin tid och entusiasm. Vissa volontärer väljer att komma flera gånger i veckan, andra någon gång i månaden, en del då och då, i min av tid.
Att vara volontär hos oss är i grunden ett enkelt uppdrag. Det handlar om att finnas på plats, lyssna på barnen och ta deras fantasi på allvar. Som volontär arbetar du sida vid sida med personal från Berättarministeriet. Tillsammans är ni förebilder för barnen, möter dem och tycker att det de gör är viktigt, intressant och framförallt – roligt!
Du som är över 18 år kan bli volontär hos oss. Du behöver inte vara expert på att skriva och läsa. Alt som behövs är ditt engagemang och en vilja att bidra med din tid. Vi finns på tre platser; Södertälje, Järva (Husby centrum) och Hagsätra. Välj vilken skrivarverkstad som passar dig bäst.

Anmäl dig på www.berattarministeriet.se eller maila på: volontar@berattarministeriet.se.

Efter att du anmält dig, bjuds du in på en två timmar lång utbildning hos oss då du förbereds i ditt volontärskap och för att möta barnen i skrivarverkstäderna.
Välkommen att göra en insats!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *