Äventyr i Bjärred och Lomma

Publicerad Av den 15 Sep 2015 I Genomförda workshops

Jag har var ute i nästan tre veckor och höll workshops för åttonde och nionde klassare på Pilängskolan i Lomma samt Bjärehovsskolan och Rutsborgsskolan i Bjärred. Tillsammans utforskade vi skrivande, nervositet, konsten att tala framför en publik och allting avslutades med ett Poetry slam på respektive skola. Under hela processen var alla eleverna fantastiska, det skrevs så att pennor och ipads glödde och i slutändan fick vi ihop tre storslagna Poetry slams som bland annat innehöll rytmiska teampices, texter på både svenska och engelska, ett regelbrott och hårda men rättvisa jurygrupper. Självklart möttes jag av skepsis och motstånd av vissa elever, att stå framför resterande människor i samma årsgrupp och läsa texter, som en skrivit själv? I deras ögon kunde jag lika gärna serverat deras mardrömmar på silverfat. Men efter en lektion av att öva på att våga stå framför publik, att lura publiken att tro att en har koll på läget och framför allt lura sig själv att tro det, så vändes skepsisen till entusiasm och till och med de mest tystlåtna eleverna stod upp och jublade när en vinnare korades på varje skola.

Redan från första lektionen gick snacket i korridorerna, vem skulle vara med och tävla? Vem skulle räkna poäng? Fick vem som helst vara jurygrupp? Och vad är detta för galenskap egentligen? I slutändan föll alla bitar på plats och jag kan garantera att några av framtidens stora spoken word artister föddes under de tre veckor jag var ute.

Finalister i Bjärredsskolans poetry slam med vinnaren, Sara Masri, till höger.

Finalister i Bjärredsskolans poetry slam med vinnaren, Sara Masri, till höger.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *