Och Heby skolas mästare i Poetry Slam 2015 är….

Publicerad Av den 8 Okt 2015 I Genomförda workshops, poetry slam

Vi kommer överens om att vi inte minns. Jag och lärarna i Heby skola vet bara att jag varit där en himskans massa gånger, men vi gissar på att detta är den sjunde gången som jag besöker skolan för att presentera Poetry Slam för årskurs åtta. Alla har fått in rutinen nu, de flesta känner igen mig i lärarrummet och slipper fundera på vem den där kufen är. Lärarna vet vad som behövs så när jag dyker upp finns projektor, pennor och mikrofon på plats. Även eleverna börjar bli förberedda på att i åttan, då kommer det en poet och stökar. Det är bara jag som aldrig lär mig och går vilse i skolkorridorerna, missar rätt ingång och tar ett varv runt skolan för att verkligen hitta från stationen. Jag skyller på att för många skolor besökts genom åren för att jag ska kunna hålla reda på alla.

Frågan är om jag varje år säger att det här var det roligaste året i Heby. Det kanske känns så för att det alltid är bra i Heby, men i år var det nog bäst ändå. Efter två dagars skrivande, snackande, publikövande och debatter var eleverna redo för slam. Elva tävlande gick upp på scen för att tävla i poesi (just för att det inte går) inför ett hundratal andra elever. Det är märkligt att det ofta går superbra för dem som egentligen inte vågar. Nästan varje slam har jag elever som är så nervösa inför att gå upp på scen att jag får spendera timmar av övertalning, för jag vet att deras text är så bra. De är nästan på väg att inte ställa upp men så gör de det ändå och så kommer de till final. Även i år var det så, två av tre finalister bestämde sig inte för att uppträda förrän bara någon timma före tävlingen. Den tredje finalisten Inna Sundén däremot hade inga problem med att knalla upp på scenen trots att hon var nervös, men det är hon alltid.

Inna är van vid att tävla inför publik sedan flera mästerskap i boxning. Den här gången säger hon att ”Nervositeten var min motståndare.” och det är ju just jämt så det är i Poetry Slam. De andra poeterna är medtävlare det är rampfebern du ska kämpa mot. Hon har skrivit så länge som hon kunnat alfabetet och är en van skrivare med en massa texter i sina hyllor hemma. Läsa sina texter på scen har hon inte gjort förut men hon har fått mersmak nu. Inna säger att det är mycket möjligt att hon åter igen ställer upp i Petry Slam, och varför inte? Hon vann ju det här och blev därför den (antagligen) sjunde vinnaren i Heby skolas Poetry Slam!

Och här är en av hennes tävlingstexter:

Dikt av Inna Sundén

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *