Sandgärdskolan, du förvånar mig alltid.

Publicerad Av den 25 Nov 2015 I Genomförda workshops

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja den texten om årets vinnare i Sandgärdsskolan Super Slam. Jag är fundersam.

Det var ju med den här skolan allt satte igång. Här hade jag min första workshop och här utvecklade jag mitt koncept i att hålla framgångsrika poetry slam-projekt på skolor i hela sverige, snart inne på mitt nionde år faktiskt. Här har jag kämpat för att det ska vara högt i tak med skriverierna men även en ansvarsfull uppläsning av dem. Jag har jobbat för att peppa de elever som skriver allvarligt, klurigt, seriöst, underfundigt eller smart. På varje skol-slam är jag alltid lite nervös att de plumpa dikterna ska vinna över de välskrivna. För ibland får en dikt höga poäng för att den är lite vågad medan de välskrivna ibland försvinner i mängden. Jag föredrar alltid de smarta och allvarliga dikterna framför toaletthumor och könsord, så är det. Men, så dyker Emil upp på scenen.

Elva modiga åttondeklassare gör upp i Aulan om mästartiteln i Sandgärdsskolans åttonde Super Slam. Det är den vanliga blandningen av allvar, humor, smarthet, trams och funderingar. Faktiskt måste jag säga att Emils dikt, nu när jag läst den några gånger, lyckas att kombinera allt det. Dessutom gör det med en medveten form, rim och allt. När jag ser tillbaka på tävlingen är det faktiskt så att det är just Emil som lagt störst vikt vid både kroppsspråk och inlevelse.

Och egentligen handlar väl dikten om att handskas med vardagens problem och pinsamheter. Jag får helt enkelt erkänna att ibland kan även en toadikt nå ända fram. Grattis Emil och tack för insikten.

Här har ni den fullständiga ocensurerade versionen av årets segrande text.

Toalett-Besök

Det är på denna mattelektion
som det inte är så lätt
men att bajsa är min högsta passion
så jag borde hitta en toalett

jag går ur klassrummet
och gick ner för trappan in i hallen
trodde inte att maten gjorde mig så mätt
dock ramlar jag och slår i ballen

in på toan jag gick
och la en liten hög
bajs på handen jag fick
och min frustration blir hög

Varför händer detta mig
På en dag som denna
Då jag ropar ett starkt nej
då blir det en annan femma

Torkar mig i baken
och reser mig snabbt
dock fortfarande ont i staken
men känner det knappt

/Emil 8A

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *