Avslut, nystart och Pontus!

Publicerad Av den 21 Dec 2015 I Genomförda workshops

Sådärja! Nu har vi en ny hemsidedesign uppe och rullande. Under helgerna ska detaljer justeras (hojta om du ser något du stör dig på) och innehållet ska fixas till lite så att nästa år startar med en frisk fläkt och nya tag.

Nog med framtidsvisioner och klyschor, vi måste snacka om Pontus! Mitt sista Poetry Slam projekt för 2015 tog plats på Fristadskolan utanför Borås, och vilken terminsavslutning det var sen då. Det var så mycket bra att det kommer upp två blogginlägg om just eleverna i Fristad och detta är det första. Det här inlägget ska som sagt handla om Pontus. Under mina tre lektioner som jag hade med klassen så satt han och jobbade, det gjorde han, men han var också trött. Han var jättetrött varje lektion, värst var det den lektionen då han just fått en ny dator. Pontus var så nöjd med sin nya dator att det gick lite för långt med glädjen natten då han fick den. Detta slutade med endast två timmars sömn och en mycket seg poesilektion. Men pontus är inte den som ger sig, näe vet du vad. Han gjorde som alla stora poeter och skriv om sin situation. Det gick såhär:

Just nu är jag riktigt trött det känns som jag nästan dött
vi har haft skola i typ 6 timmar
det känns som jag snart svimmar
snart är jag hemma och dricker te kanske kollar på tv 3
elle vänta det blir nog inget med de
jag ska spela cs dagen lång
jag skiter i om det luktar prutt i min kalsong
pang headshoot på long
när jag dör på mitt spel blir jag riktigt arg
lika sur som citronkvarg
det äter mamma för hon tror hon ska gå ner i vikt
0.3 kilo mamma ”ja Pontus men diet är på lång sikt”
just nu känner jag mig lökig som fan, usch
när jag kommer hem blide raka vägen till en dush
efter det blir det cs som jag sa
nu är rimmen slut ha en bra da

När jag läste dikten så tyckte jag att Pontus skulle tävla med den i skolans Poetry Slam. Det höll inte Pontus riktigt med om. Han var väldigt tveksam till det hela, nästa så att han backade ur. Men med lite pepp och stöd av folk runt omkring så gav han sig sjutton på att ge sig upp på scenen. Det hela slutade med seger, jubel och julgodis. Här kommer Pontus egna ord om det. Tyvärr hände det något med ljudet under inspelningen så du får vackert höja volymen ordentligt, men det är det värt. Det är ju ändå Pontus, poeten Pontus.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *