Dags att söka skapande skola!

Publicerad Av den 12 Jan 2016 I Genomförda workshops, Nyheter, poetry slam, spokenword

Deadline för skapande skola 2016/2017 är satt till 2:a februari kl 24:00.

facebookprofilOrdkanon har varit iblandade i Skapande Skola-projekt sedan starten 2008 och genomfört tusentals kreativa timmar på skolor runt om i hela Sverige. Vi arbetar med scenpoesi, berättande, poetry slam, muntlig framställning och kreativt skrivande.

I år vill vi flagga för hur poesi, berättande och muntlig framställning främjar lusten att lära sig om språket och kommunikation. Inför årets ansökning har Kulturrådet fokuserat på integration. Ordkanon har under åren besökt förberedelseklasser där vi jobbat med språk, poesi och att uttrycka sig. I många klasser som vi besöker har några elever nyss börjat lära sig svenska, våra övningar kan därför anpassas så det finns alternativ för olika nivåer.

Vi på Ordkanon vet att alla har en historia att berätta. Tyvärr kan språket ibland stå i vägen för berättelsen. Vi vill stärka förmågan och lusten till att berätta. Med hjälp av våra poeter samarbetar  eleverna kring berättande. Tillsammans kan vi finna nya bilder i orden, oavsett om det är ditt modersmål eller om du just lärt dig språket. En berättelse kan vara fåordig men lämna ett livslångt intryck. En dikt kan vara nyckeln till nya perspektiv. Ett språk upptäcks när du använder det.

Sara i Bjärred fick testa på att vara scenpoet.

Sara i Bjärred fick testa på att vara scenpoet.

Berätta för oss ur det ser ut i ditt klassrum så kan vi tala om för er vilka poetiska redskap vi har att erbjuda era elever. Du läser ännu mer om Ordkanons arbete med skapande skola här.

Mer info från Kulturrådet om årets skapande skola finner du här.

Du kontaktar oss på info@ordkanon.se eller under fliken ”Kontakt”,

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *