Ordkanon Presenterar – Nino Mick

Publicerad Av den 24 Mar 2016 I Övrigt

nino3Ja, det har vi gjort förr. Men inför Textival 1-2:a april kommer vi att ge smakprov på vad våra mest aktiva Ordkanoner har för sig.

Nino är vår revolutionerande raket. Hen for rakt upp på den estradpoetiska stjärnhimlen 2013 och har stannat kvar där. Nino är känd för sin youtube aktivism och har blivit en aktiv förnyare iniom svensk poetry slam. Med en ivrig nyfikenhet undersöker Nino hur estradpoesi kan översättas mellan språk, liksom mellan scenen och pappret. Hen är politisk poet som skriver debattartiklar och gör youtube-aktivism. Mer om Nino ska du läsa på hens presentation här.

1017388_603476929801435_3207901741013659489_nNino är upphovsperson till podden Ninos kompis Olivia, där Nino gett sig i lag med poeten Olivia Bergdahl och varje vecka nördar de ner sig i spoken word från litterära och politiska vinklar. Som om allt detta inte vore nog för att visa att vi har en kommande era av Nino-ism: Tidningen Vi läser lyfter Nino som ett framtidsnamn i svensk poesi. Bilden är från det senaste numret, i anslutning till den väldigt läsvärda intervjun med Athena Farrokhzad.

Ingen kan presentera vad Nino Mick gör lika bra som Nino Mick, så med hens egna ord vi er ett spännande youtubeexperiment. ”Estradpoeten Nino Micks projekt Tidens Nya Roman vill testa olika sätt att kladda ihop spoken word med textpoesi. Spoken word eller estradpoesi brukar definieras som poesi som skrivs för att framföras på scen. En scen innebär bland annat det här:”

 

Vill du ha mer av Ninos i framtiden så kan du boka hen via oss på info@ordkanon.se. På Textival i Göteborg kommer vi vid Ordkanons bord presentera alla våra poeter och pedagoger, bara att glida förbi och snacka lite om allt vi gör och allt vi skulle kunna åstadkomma.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *