Ordkanon Presenterar – Matiss Silins

Publicerad Av den 1 Apr 2016 I Övrigt

Ja, det har vi gjort förr. Men inför Textival 1-2:a april kommer vi att ge smakprov på vad våra mest aktiva Ordkanoner har för sig.

Matiss Silins kallar sig Sveriges första spoken word-pedagog, för att han är det. Matiss har skrivit och framfört poesi för scenen i snart tjugo år och har engagerat sig i poetry slam som tävlande, arrangör, coach och utbildare. Sedan 2007 besöker han skolor över hela landet med workshops i skrivande, framförande och poetry slam. Han har blivit ett återkommande uppvisningsexemplar för skapande skola-verksamhet hos bl.a. Kulturrådet och Kultur i Väst men även för regioner och kommuner.

En dag satt han och undrade om inte flera scenpoeter kunde samarbeta med workshops och föreläsningar inom spoken word. Matiss kom fram till att det borde gå och så startade han nätverket Ordkanon genom att nätverka med Lovisa Appelkvist och Oskar Hanska. På Ordkanon presenteras de som just nu är mest aktiva av våra undervisande poeter. Fler poeter ingår såklart i nätverket och därför når Ordkanon ut med en väldigt bred kompetens till hela Sverige.

Matiss Silins har sedan några år tillbaka en turnerande föreläsning, eller föreläsande föreställning snarare mer känd som #språkbråk. Vi bjuder på några snabba klipp från Matiss och hans något opolerade tankar kring vad språk är.

En föreläsning, föreställning eller workshop med Matiss går utmärkt att boka på info@ordkanon.se. På Textival i Göteborg kommer vi vid Ordkanons bord presentera alla våra poeter och pedagoger, bara att glida förbi och snacka lite om allt vi gör och allt vi skulle kunna åstadkomma. Där kommer även Matiss att bjuda på skrivövningar och och en inofficiell tävling i Bullshitting. Välkommen!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *