Första uppdraget (för Ordkanon alltså)

Publicerad Av den 2 Mar 2018 I Övrigt

Första uppdraget för Ordkanon!

Foto: Sören Håkanlind

 Mollgan har just avslutat ordkanons del i projektet ”När jag lär mig mår jag bra” på Ekeby skola i Bjuv. Vi bad honom skriva några rader om sina workshops i årskurs nio.

Även om jag hållit hundratals workshops tidigare var det här första gången under Ordkanons banner och också första gången jag var i Ekeby, utanför Helsingborg i Skåne. Jag fick träffa två nionde klasser och inspirerade dom att rappa och skriva modern poesi. Första lektionen möttes jag av en viss skepsis men redan under andra lektionen lät eleverna sina texter höras inför hela klassen, och i slutet stod några och rappade som de aldrig gjort nåt annat och vi fick in underbara dikter om allt från satir om Putin, flykt från krig, mardrömslika framtidsdystopier till att känna sig som en själslig labyrint. Big up, Ekeby! Hoppas vi syns snart igen!

//Mollgan

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *