Partille Babblar

Publicerad Av den 28 Mar 2018 I Övrigt

De senaste 4 åren har Ordkanon samarbetat med projektet Partille Talks, ett retorikprojekt för alla årskurser i Partille kommun. I år har vi på Ordkanon fått sällskap av retorikexperten och språkvetaren Joel Landberg, så självklart blev uppdraget en given succé för honom. Ta del av hans egen rapport:

13 mars, Vallhamra skola, Partille. Efter vilt argumentspånande och ingående beskrivningar av soppors alla kvaliteter var 8B redo att debattera. Åsikterna om Melodifestivalen och Partille räckte ända in på nästa lektion (förlåt, spanskalärarn).

16 mars, Ugglums skola, Partille. 8B hann med det mesta: kaosskriva ner sina infall, ordna dem till texter, byta med varandra och sedan framföra dem enligt lekledarens och slumpens lagom absurda instruktioner. Och så filosoferade vi lite om det där med fint och fult språk och rätt ord i rätt situation (bilden).

22 mars, Vallhamra skola, Partille. 5F visade sig ha mycket lättare att hitta argument mot än för att äta kött, ändå verkade ingen redo att bli vegetarian på stubben … Ordets makt har tydligen begränsningar. Hos 5F fick jag knappt en syl i vädret; de var lika grymma på att fabulera om möbler som på sälja äpplen! Med ett väl valt adjektiv (och lämplig kändis i fruktkostym) slår man marknaden med häpnad.

Joel Landberg – Erfaren estradpoet och språkvetare med fokus på retorik.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *