Kreativt skrivande för lärare och rektorer

”Kreativt skrivande för lärare och rektorer” använder skrivande som redskap för att hantera stress, parera daglig psykisk ohälsa och fira livets små segrar – på arbetsplatser och utanför.

Ordkanons lyckoexpert, TED-talaren Agnes Török håller i passet.

Vad är det?

Vi vet att skolor kan vara stressiga arbetsplatser, och att lärare och rektorer också behöver hjälp att hantera den dagliga psykiska ohälsan som kan uppstå. Därför erbjuder vi skrivarworkshops för lärare och rektorer, med fokus på psykisk hälsa och lycka. Två njutbara, kreativa timmar fulla med skratt och praktiska verktyg för att hantera stress.

Workshoppen består av testade metoder och enkla verktyg för att hantera daglig psykisk ohälsa och fira livets små segrar. Töröks metod har använts på ett flertal skolor och universitet, i Sverige och Storbritannien, med överväldigande positiv feedback från deltagarna.

 

Vem håller i det?

Skrivarworkshop med fokus på psykisk hälsa för lärare och rektorer drivs av spoken word pedagogen Agnes Török, som med en magisterexamen i lycka i ryggen har utvecklat konceptet Wellbeing Writing. Török är TED-talare på temat lycka och författare till en hyllad bok om skrivande och psykisk hälsa, Happiness Is An Art Form.

 

Vad tycker deltagarna?

“Workshoppen var otroligt inspirerande, det var skönt att få skriva och det var uppskattat av alla deltagare. Det var många som gick hem och kände sig lätta i kroppen och sinnet.
– Lärare på Rudbecks Gymnasieskola som deltog i workshopen

 

Hur funkar det?

Workshoppen är två timmar lång, inklusive fikapaus. Den kan göras med upp till 20 deltagare (t.ex. ett arbetslag) och kan hållas helt på svenska eller helt på engelska.

Skrivarworkshop med fokus på psykisk hälsa kan också hållas för högstadie- och gymnasieklasser.

 

Hur bokar jag?

Klicka här för frågor, bokning och kontaktuppgifter.