Pedagogik & poetry slam

Utan poetry slam hade inte Ordkanon.se funnits. Nästan alla av oss kommer från den litterära tävlingsscenen.

Föreläsningen riktar sig först och främst till skolpersonal, bibliotekarier och kulturarrangörer. Vi föreläser om hur vi arbetat pedagogiskt med Poetry Slam för att stärka det skriftliga, det muntliga och klassammanhållningen hos elever. Vi föreläser om arrangemanget, om hur texterna kan skrivas, om framförandet och om allt annat som hör ett slam till. Vi ger dig idéer och verktyg för att själv kunna arbeta framgångsrikt med poetry slam.

Ordkanons Oskar Hanska är flerfaldig svensk mästare i poetry slam och har turnerat bl.a. i Europa, USA och Sydafrika.

Slam kombinerar ett spännande tävlingsmoment med sceniskt framträdande. Det är mer än en tävling och mer än ett poesiframträdande. Alla sorters texter är välkomna och alla sorters personligheter. En Slam-scen har plats för poeten, komikern, grubblaren, rebellen, rimmaren, hiphoparen, romantikern och estradören.

“Vissa kids bryter språket i bitar på sätt dom inte själva förväntar sig. Det är häftigt att se det. Känslan i rummet när högstadieklassen skriver, kanske en minut när alla är helt koncentrerade, innan nån har en fråga eller känner sig klar. När de går därifrån med varsin hög papper, med ord som nyss inte fanns. Lite magiskt.”
– Nino Mick, Svensk mästare i Poetry Slam 2013.

Klicka här för frågor, bokning och kontaktuppgifter.