Föreställningar

Vi erbjuder scenkonstupplevelser riktade mot såväl skola och yrkesliv som allmänhet. Så vare sig du är scenkonstproducent, eventbokare, lärare eller kultursamordnare, så har du hittat rätt. Här kan du boka en poet.

Bredd, djup och nerv

Våra föreställningar har alltid sin utgångspunkt i spoken word och eftersom att spoken word rymmer allt ifrån storytelling, stand up, hip hop och rap till mer klassisk diktning så spänner vårt utbud över en mängd konstnärliga uttryck, stilar och tilltal. Dessutom med en svårslagen nerv och autencitet som kommer av att den som framför verket även är dess upphovsperson. Ordkanons scenpoeter utvecklar ständigt vad spoken word är och kan vara. Vi tänjer, utmanar, samarbetar och gränsöverskrider. Vi ger er scenkonstupplevelser som breddar själva begreppet. Vi är här och nu och du vill inte missa oss, boka en poet!

 

På scen just nu

Här kan du läsa mer om de fantastiska föreställningar vi har att erbjuda just nu och även boka poet. Har du frågor eller funderingar kring alternativ målgrupp eller innehåll, tveka inte att kontakta oss!

Bokstavsängeln - En Livsresa

Bokstavsängeln är en föreställning som tar sitt avstamp i Ismaels diagnos ADHD. Vi får följa med på en resa genom poetens liv. Föreställningen handlar om längtan efter att bli accepterad och älskad för den man innerst inne är, om rädslorna, ensamheten och kampen för att hitta sin plats i världen. Poeten kommer blanda annat ta med publiken tillbaks till hans högstadieperiod som inte var helt enkel. Med stor självdistans och en befriande humor kommer Ismael ge oss både skratt, tårar.

Målgrupp: Högstadiet, gymnasiet, vuxna
Föreställningslängd: Cirka en timme
Lokal: Anpassningsbart
Teknik: Mikrofon, möjlighet till att koppla in dator och få ut ljud.

Boka
Foto: Pierre Jarawan

Sjöhästar - En bok kommer till liv

Från boken med samma namn kommer nu föreställningen. Framförd av författaren och poeten själv, Niklas Mesaros. I Sjöhästar finner vi en relation där alla känslor verkar göra uppror. Ska vi göra slut? eller ska vi fortsätta vara tillsammans? När allt är sagt och gjort så kommer det att finnas ett svar. Med humor och svärta lägger Niklas en vacker mosaik av det första krossade hjärtat. Sjöhästar bjuder på igenkänning, tröst och hopp till alla som har försökt att älska. I en föreställning om kärlek, om att våga släppa taget och att falla utan fallskärm.

Föreställningen ”Sjöhästar” kan spelas från december 2019 och framåt.

Målgrupp: 12 år och uppåt
Föreställningslängd: Cirka 45 minuter
Lokal: Anpassningsbart
Teknik: Teatermikrofon, mygga eller handmikrofon i stativ, koppling mellan dator och PA för ljuduppspelning.

Boka

Det stora formatet

En föreställning blir något annat än ett poetry slam. Utan att behöva tänka på tidtagning och taktik får poeten möjlighet att berätta något längre, säga något mer och inte bara ta ut utan strunta i alla svängar. Boka en föreställning och en upplevelse.

Boka