Ordkanoner

Vi är Ordkanon! Precis som en text är Ordkanon en process, vi förändras från år till år. Just nu är det dessa ordkanoner som är mest aktiva. Söker du någon särskild poet eller en speciell stil så känner vi till dem, garanterat. Vi sätter dig i kontakt med pedagogiska poeter i hela Sverige, hela Norden faktiskt.

Ett axplock Ordkanoner

Här presenteras ett axplock av Ordkanons aktuella pedagogiska poeter och spoken word-pedagoger.

Matiss Silins.
Ordkanons grundare och Sveriges första spoken word-pedagog. Har varit aktiv estradpoet sedan 1997  och har en gedigen bakgrund inom poetry slam som tävlande, coach, arrangör, konferencier och har plockat en handfull medaljplatser i Svenska Mästerskap. Anser att inspiration ska gå före information och att ditt sätt att skriva är viktigare än rätt sätt att skriva.

Agnes Török
Agnes Török är en prisbelönt svensk/skotsk spoken word poet. Hon har uppträtt på fyra kontinenter, vunnit poetry slams på två språk och samarbetat med bland annat SVT och brittiska BBC. Török är enda svensk att ha vunnit pris på världens största spoken word festival, Edinburgh Fringe Festival, där hon erhöll pris för Best International Spoken Word Show. Hennes bästa gig någonsin var antingen på ett litet Folkets Hus eller på en gigantisk Bingohall.

S.T.I.C.S.
S.T.I.C.S (Sounds That Inspire Conscious Souls)  Har varit aktiva sedan 2004. De har tagit två SM guld i Poetry slam och har en USA-turné bakom sig. Just nu aktuella med: Weapon Of Choice. Om skrivandet säger S.T.I.C.S. ”Det är viktigt att skriva, det är en ingång till en sida av dig själv som du har aldrig sett förr.”

Niklas Mesaros
Romantiska succéer och misslyckanden i vardagen.
Med sin poesi undersöker Niklas blåmärkena vi alla bär. Med humor och närvaro beskriver han de stora känslorna med minsta möjliga medel. Han regisserar på Dramaten, föreläser med feministisk agenda och bokdebuterar i sommar på Rabén&Sjögren med ”Sjöhästar”, en relationsroman om att göra slut.

Jenniann JohannessonLouise Halvardsson
Louise Halvardsson står bakom ungdomsromanen Punkindustriell hårdrockare med attityd och diktsamlingen Hejdå tonårsångest, men hon tycker att det bästa sättet att kommunicera är genom spoken word. I tio års tid har hon inspirerat ungdomar att uttrycka sig i både tal och skrift

Anton Höber
Har utbildat blivande författare på skrivarlinjen, Bollnäs folkhögskola och framtidens singer-songwriters på Nordiska vislinjen i Kungälv. Flerfaldig Göteborgsmästare i poetry-slam, ett lagguld från SM. Hans diktande har jämförts med Tage Danielssons och i sångerna växelverkar och växelvärker tillvarons skörhet med en avväpnande humor. Sveriges okrönte limerickkung?

Hanna Haag
Hanna är flerfaldig SM-medaljör i Poetry Slam. Teaterarbetare till vardags och estradpoet till fest. Hon har i dryga 10 år arbetat pedagogiskt med dans, teater och skrivande som verktyg för in- och utvecklandet av ungdomars relation till sig själva och omvärlden. Hon skriver om det som brinner – i samhället, i människan och människor emellan. Hanna är även en del av Det Nya Gardet, ett poesicrew, tillsammans med Agnes Török, Saga Hedberg & Josefin Şîlan Karlsson.

Ismael Ataria
Ismael Ataria är poet och artist med fötterna i både humor och allvar. Han har gjort hundratals föreläsningar, poesiframträdande och workshops över hela landet. Han har gett ut böcker, skivor och mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Frödingstipendiet 2016.

 

Klicka här för fler poeter, bokning och kontaktuppgifter.