Lovisa Appelkvist

lovisaappelkvistLovisa har cirka femton år på scen och snart tio år som workshopledare i bagaget, och är expert på storytelling och transmedia, vad vi kallar multiberättande. Hon har tagit fram egna workshops i kreativt skrivande, spoken word och multiberättande för både svensk- och engelskspråkiga lektioner för skolan och har bland annat arbetat med Malmö Stads skapande skola-verksamhet.

Tävlingsvan med medaljer i bagaget
Lovisa är flerfaldig svensk lagmästare i Poetry Slam och har uppträtt hela vägen från Sverige till Sydney, och hon har också varit huvudarrangör för de europeiska mästerskapen så väl som de svenska, och arrangerat poesiläsningar sedan 2005. Hon är en uppskattad konferencier och en skicklig föreläsare, anlitad av bland annat Malmö Pride, Dunkelbyrån och Feministisk Festival.

Lovisa arbetar också med spelutveckling som interaktionsdesigner, och är en av de första i Sverige att utforska multiberättande med fokus på textuella medier och litterärt berättande.

Diktsamling
Under hösten 2015 påbörjade lovisa projektet The Aptly Named Collection och i december släppte hon The Aptly Named (Poetry) Collection på tanc.se för gratis nedladdning.

Sagt om Lovisa

”…a welcome delight to Australian audiences. Funny, poetic, biting tales and poems that pass through language, through genders, through sexuality […] we aspire to emulate with her honesty and skill. What a rush to have her as part of the international poetic community.”
– Scott Wings, arrangör och artist, Brisbane Australien

 

heart141 facebook10 home7 open-book1