Matiss Silins

matisssilins

Matiss är Sveriges första spokenwordpedagog och Ordkanons grundare. Som scenpoet och föreläsare har han utmanat, bearbetat och lekt med det talade ordet i 18 år. Han har skrivit krönikor, dikter, manus, bloggar och komihåglappar med illröd text på ilsket gula postitlappar så länge han kan minnas. 1999 deltog han i sitt första Poetry Slam och har sedan dess varit delaktig i scenen som tävlande, arrangör och coach.

Språkbråk och Workshops
Som spokenwordpedagog har han pratat om skrivande och språk i Sveriges Radio P3, (chickitikaowhao), i TV4:as Talang, på Bok och Biblioteksmässan, på rektors- & lärarkonferenser, för företagsledare samt för tusentals elever i grund- och gymnasieskolor. Med verktygen skrift-, tal- och kroppspråk visar Matiss Silins hur vi kan gå från skrivkramp och idétorka via ett kreativt kaos till en kontrollerad skapandeprocess. Han är även aktuell med sin föreläsande föreställning #språkbråk som kan ges i olika varianter: Om språk, Om tydlig kommunikation och Om skrivande. #språkbråk ges både som föreläsning (45-60 minuter) men också som spoken word/stand up (15-45 minuter) beroende på tillställning.

Nu reser Matiss landet runt för att hålla workshops och föreläsningar. Hans workshops guidar dig igenom skrivprocessen från lösa idéer till att forma texten till det du vill att den skall bli. Mer om Matiss på språkbråk.se

Sagt om Matiss

”Matiss Silins är unik i sitt sätt att bygga upp elevernas upplevelse. Mycket av hans projekt bygger på ett personligt intresse för det han håller på med och hans pedagogiska grepp, kunskaper och personlighet i kombination. Vi rekommenderar honom för att stärka individer, grupper och personal inom muntligt framförande och skriftligt arbete.”
– Eva Cederholm, lärare Heby Skola

”Matiss, your creative writing lesson plans are a fantastic guide for me to take into the classroom. The ideas are crisp and innovative, and the guardrails I value to keep the course room focused.”
– Buddy Wakefield, tvåfaldig världsmästare i Poetry Slam