Niklas Mesaros

NiklasMesarosPolarmusicPrize

Niklas Mesaros debuterade på scen i Göteborg 2009 och har sedan dess hänfört publik över hela världen med sin poesi. Som dubbel svensk poetry slam-mästare (2010, 2012) har han turnérat runt om USA och Europa och kan ses uppträda på Kungliga Dramaten. Förutom att uppträda med sin poesi föreläser han på skolor om spoken word, samarbetar med WWF, FATTA och kan ses glimta förbi i SVT:s Full Patte.

Ständigt aktuell
Niklas Mesaros stannar aldrig upp. Våren 2015 hade hans dokumentärfilm Här är vi nu, en film spoken word premiär. Niklas är en av Sveriges mest produktiva scenpoeter, återkommande på Polarprisutdelningen och i samarbeten med Världsnaturfonden. Dessutom är han huspoet och numera regissör på det framgångsrika Dramaten & spoken word.

Niklas Mesaros hittar de gemensamma blåmärkena och med en unik scennärvaro skapar han intima rum mellan ord och publik. Hans poesi intresserar sig för de enkla beskrivningarna av stora känslor. Med skratt och gråt släpper han aldrig taget och känslan han lämnar publiken med stannar kvar långt efter att applåderna tystnat. Lite hemlighetsfullt avslöjar han även att det finns överenskommelser om ett bokmanus som är under produktion.

Sagt om Niklas

”Niklas Mesaros kan man nog aldrig se eller höra nog av.” ”//…// Han tar sig in i hjärtat med sin poesi.”
– Marita Johansen, kulturjournalist Nerikes Allenhanda

Mer om Niklas på niklasmesaros.se