På scen

Ordkanons poeter är scenproffs. Vi vet hur man engagerar, presenterar och levererar med bredd, djup och nerv. Vi kan erbjuda föreläsningar, föreställningar och framträdanden med varierande tematik, och gästar med glädje alla typer av event - eller utgör eventet alldeles själva.

Föreställningar och framträdanden

Vi erbjuder scenkonstupplevelser riktade mot såväl skola och yrkesliv som allmänhet. Så vare sig du är scenkonstproducent, eventbokare, lärare eller kultursamordnare, så har du hittat rätt. Vi kan erbjuda allt från 15-minutersframträdanden med egenskrivet material till längre poesiföreställningar eller specialbeställningar.

Våra föreställningar har alltid sin utgångspunkt i spoken word. Eftersom att spoken word rymmer allt ifrån storytelling, stand up, hip hop och rap till mer klassisk diktning så spänner vårt utbud över en mängd konstnärliga uttryck, stilar och tilltal. Dessutom med en svårslagen nerv och autencitet som kommer av att den som framför verket även är dess upphovsperson. Ordkanons scenpoeter utvecklar ständigt vad spoken word är och kan vara. Vi tänjer, utmanar, samarbetar och gränsöverskrider. Vi ger er scenkonstupplevelser som breddar själva begreppet. Vi är här och nu och du vill inte missa oss!

 

 

Föreläsningar

Längtar du efter att bli road, oroad och utmanad? Lite klokare eller kanske lite mer nyfiken? Vi kan erbjuda föreläsningar inom en rad ämnen kopplade till språk, retorik, poesi, spoken word och kreativitet, på teman som språkbruk, kreativt skrivande för psykisk hälsa, kommunikativa kollisioner och källkritik. Flera av oss gör också gärna författarbesök, där vi kan berätta mer om vårt eget skapande. Vi har föreläsningar som passar perfekt för din temadag, utbildningsdag eller personaldag.

 

 

För mer information, önskemål och bokning, kontakta oss via formuläret nedan.

 

ORDLISTA

SPOKEN WORD – Samlingsbegrepp för muntlig litteratur.
Allt från berättelser, dikter och hip hop, till komedi, politik, trams och djupaste allvar.
SCENPOESI – Poesi som framförs av en poet på scen. All scenpoesi är spoken word, men inte all spoken word är scenpoesi.
POETRY SLAM – Tävlingar i scenpoesi och spoken word.
MC/EMCEE – Master of Ceremonies, personen som leder ett poetry slam.
ORDKANON – Sveriges första och största förmedling av spoken word och scenpoesi.