På scen

Ordkanons poeter och artister är scenproffs. Vi vet hur man engagerar, presenterar och levererar med bredd, djup och nerv. Vi erbjuder scenkonstupplevelser riktade mot såväl skola och yrkesliv som allmänhet. Så vare sig du är scenkonstproducent, eventbokare, lärare eller kultursamordnare, så har du hittat rätt. Vi kan erbjuda allt från 15-minutersframträdanden med egenskrivet material till längre poesiföreställningar eller specialbeställningar.
Kontakta oss

Några av våra aktuella framträdanden och föreställningar:

Foto: Nadia Itäsaari

Vi är inte klara med varandra - koreograferade mormordikter

Scenpoeten Louise Halvardsson gestaltar en komplicerad relation mellan en mormor och ett barnbarn. Generation och klass står i vägen för ett verkligt möte i livet men tio år efter mormoderns död börjar barnbarnet sörja. Tonen är varm och humoristisk, mormoderns sista önskan lyder ”Tänk om jag finge se Ullared en gång till”.

”Louise lyser upp ett helt rum med träffsäkra rörelser och ansiktsuttryck i samspel med sina ord. Med ett minne som en gud och en utstrålning som charmar även det hårdaste hjärta äger hon både scenen och formuleringskonsten.” – Tankar om Litteratur.

 

Med: Louise Halvardsson
Målgrupp: 
gymnasiet och uppåt
Spelperiod: hösten 2023
Föreställningslängd: 45 minuter
Lokal/scen: Anpassningsbart
Teknik: Ev mikrofon, högtalare som går att koppla mot mobiltelefon.

Boka

Mollgan - Jag kan vara din låtsaskompis

Föreställningen Jag kan vara din låtsaskompis är lika stora delar spoken word-uppträdande och musikkonsert, och rör sig i gränslandet mellan hiphop och poesi, fest och mörker, småstad och storstad.

Texterna kretsar kring mobbing, ideal, vänskap, kärlek, att växa upp i en liten stad men med stora drömmar och att våga bryta de normer och trådar som håller en tillbaks. Men också vad och vem en lämnar bakom sig.

 

Med: Mollgan, solo eller med Ms. Dumbuya (sång) och/eller Willy Wong (saxofon, keyboard)
Målgrupp:
10 år och uppåt
Spelperiod: tills vidare
Föreställningslängd: 40-60 minuter
Lokal/scen: Anpassningsbart
Teknik: Mikrofoner, högtalare som går att koppla mot dator. Gärna PA-system.

Boka

Nånting för att vi ska känna att vi lever

I föreställningen Nånting för att vi ska känna att vi lever tar Ismael Ataria med oss på en poetisk resa in i det krångliga och fantastiska tillståndet att vara människa. Dikter om livet, magin, döden och allt däremellan blandas med underhållande mellansnack, filosofiska tankar och humor. Det finns plats för både skratt och tårar i denna föreställning som får oss att känna att vi verkligen lever.

Ismael Ataria är en prisbelönt poet och spoken word-artist som turnerat runt i Sverige under många år. Hans föreställningar och framträdanden lämnar inte någon oberörd och lever kvar länge i hjärtat.

 

Med: Ismael Ataria
Målgrupp: Vuxna
Spelperiod: tills vidare
Föreställningslängd: 60 minuter
Lokal/scen: Anpassningsbart, minst 2×2 m spelyta
Teknik: Mikrofon, PA, gärna möjlighet till projicering el. liknande

Boka

RÖSTER / RÖTTER

RÖSTER / RÖTTER är en poesiföreställning i folkviseton om arv, miljö, natur, glesbygd, tillhörighet och kvinnohistoria, av och med poeten och musikern Josefin Şîlan Karlsson. Här vävs unika ljudbilder med loopmaskin, där röst blandas med olika instrument på ett säreget sätt. Över ljudlandskapen flödar sen dikterna fram; mjukt och melodiskt, om sorg, kärlek, längtan och mod.

I föreställningen utforskar Josefin Şîlan sitt ursprung och sin historia genom att försöka gestalta kvinnor i hennes släktled från fyra generationer tillbaka. Det blir en stark och nyanserad berättelse om att leva som kvinna då och nu.

 

Med: Josefin Sîlan Karlsson
Målgrupp: Högstadiet och uppåt
Spelperiod: tills vidare
Föreställningslängd: 60 minuter
Lokal/scen: Anpassningsbart, minst 3×3 m spelyta
Teknik: Möjlighet att koppla elpiano till högtalare med tele, gärna stereo. Mikrofon + XLR-kabel till högtalare. Vanligt 220V uttag till elpiano

Boka

15 minuter poesi

De allra flesta av våra poeter och artister kan bokas för kortare eller längre framträdanden – allt från den klassiska ”kvarten” till längre set. Berätta för oss vad ni letar efter; texter på ett särskilt tema, en viss poet eller stil. Oavsett vad ni önskar så kan vi nästan garantera att vi har något som passar just er!

 

Målgrupp: Alla
Spelperiod: tills vidare
Föreställningslängd: från 5 minuter och uppåt
Lokal/scen: Anpassningsbart
Teknik: Beror på uppdrag och lokal. I de flesta fall mikrofon och högtalare/PA-system.

Boka

Det stora formatet

Våra föreställningar har alltid sin utgångspunkt i spoken word. Eftersom att spoken word rymmer allt ifrån storytelling, stand up, hip hop och rap till mer klassisk diktning så spänner vårt utbud över en mängd konstnärliga uttryck, stilar och tilltal. Ordkanons scenpoeter utvecklar ständigt vad spoken word är och kan vara. Vi tänjer, utmanar, samarbetar och gränsöverskrider. Vi ger er scenkonstupplevelser som breddar själva begreppet. Vi är här och nu och du vill inte missa oss!

Boka