Skapande skola

Letar du efter samarbete till Skapande skola så har du kommit rätt! Skapande skola är ett bidrag från Kulturrådet som skall medverka till att integrera konstnärliga uttryck i grundskolan. Ordkanon har genomfört hundratals projekt i grundskolans alla årskurser och har blivit experter på just skapande skola. Vi har naturligtvis workshops anpassade till distansundervisning. På den här sidan får du all information du behöver för att boka eller ansöka om skapande skola.
Utbudsblad Skapande skola

Inspirerande workshops i hela Sverige

Kära lärare, bibliotekarier och kultursamordnare! Vi vill gärna besöka era elever med kreativa och inspirerande workshops. Våra poeter finns tillgängliga i alla landsdelar och du kan boka workshops från Ordkanon oavsett var i Sverige er skola ligger, fiffigt va?

Det är ni och era elever som styr hur besöket kommer att se ut, men vi kommer gärna med tips och förslag. Läs om våra workshops, våra upplägg, arvoden och annat du behöver för din ansökan i vårt utbudsblad som du finner här:

>Läsåret 24/25 (för nya ansökningar)

>Läsåret 23/24 (för redan beviljade projekt)

 

Titta gärna på filmen om våra olika upplägg.

 

 

 

Vi ses snart i ett klassrum nära dig!

 

15 års erfarenhet av Skapande skola

Ordkanon har varit delaktiga i projekt knutna till Skapande skola sedan starten 2008. Det har gett oss en gedigen erfarenhet av att genomföra projekt inom kreativt skrivande, spoken word och poetry slam inom riktlinjerna för Skapande skola-projekt. Ni får gärna kontakta oss redan i ansökningsstadiet om ni är intresserade av ett projekt tillsammans med Ordkanon. Mer generell information om Skapande skola hittar ni hos Kulturrådet.