Skapande skola
— även på distans

Letar du efter samarbete till Skapande skola så har du kommit rätt. Skapande skola är ett bidrag från Kulturrådet som skall medverka till att integrera konstnärliga uttryck i grundskolan samt öka den professionella kulturverksamheten för eleverna. Ordkanon har under de senaste tolv åren genomfört hundratals projekt i grundskolans alla årskurser och har på så sätt blivit experter på just skapande skola. Vi har naturligtvis workshops anpassade till distansundervisning. Kontakta oss så berättar vi mer.
Boka nu

Inspirerande workshops i hela Sverige

Kära lärare, bibliotekarier och kultursamordnare! Vi vill gärna besöka era elever med kreativa och inspirerande workshops. Vi vill besöka era elever med utmanande och underhållande skolföreställningar. Vi vill även besöka dem med lekfulla och lärorika föreläsningar. Det är ni och era elever som väljer hur besöket kommer att se ut. Vi är utspridda över landet och du kan boka workshops från Ordkanon oavsett var i Sverige din skola finns, fiffigt va? Och vet du vad som är ännu fiffigare? Vi är en aktör med ett utbud som ständigt förnyas. Därför gäller inte kulturrådets treårsregel oss. När du haft besök av en av våra pedagogiska poeter i tre år så kan du ändå kontakta Ordkanon för nästa ansökan. Bra va!?

Läs mer om vårt utbud, våra upplägg och annat du behöver för din ansökan i vårt utbudsblad. Läs eller ladda ner utbudsbladet här: Ordkanon Skapande Skola

Vi ses snart i ett klassrum nära dig.

“Jag hade otroligt höga förväntningar och förhoppningar på Ordkanons besök och de har infriats med råge. Jag har skrattat så tårarna runnit, jag har fått se mina elever göra och säga saker jag aldrig kunnat drömma om och jag har lärt mig otroligt mycket.”
— Lärare, Smedjebacken

 

“Jag har lärt mig att skriva fritt allt man tänker utan att behöva tänka på stavning eller grammatik. Jag lärde mig att våga. Att uttrycka sig hur man än vill genom blyertspennans sköra spets.”
— Elev, åk 9

 

“ Vi lärare jobbar mycket med elevernas språkliga utveckling, deras förmedlande av känslor och åsikter på ett nyanserat sätt samt elevernas självständighet och variation i sitt språk. Detta både muntligt och skriftligt. Övningarna i Ordkanons workshop fungerar fantastiskt bra både som grund och som målinriktat arbete med sikte på de nationella målen för svenskämnet.”
— Lärare, Borås

 

“Jag har aldrig skrattat så mycket i skolan.”
— Elev, åk 8

Skapande skola sedan starten 2008

Ordkanon har varit delaktiga i projekt knutna till skapande skola sedan starten 2008. Våra poeter och pedagoger genomför projekt inom kreativt skrivande, spoken word, poetry slam och liknande. Kontakta oss för att få reda på hur Ordkanon kan hjälpa just er med Skapande skola.

Mer info hos kulturrådet