Skapande skola

Letar du efter samarbete till Skapande skola så har du kommit rätt! Skapande skola är ett bidrag från Kulturrådet som skall medverka till att integrera konstnärliga uttryck i grundskolan. Ordkanon har genomfört hundratals projekt i grundskolans alla årskurser och har blivit experter på just skapande skola. Vi har naturligtvis workshops anpassade till distansundervisning. På den här sidan får du all information du behöver för att boka eller ansöka om skapande skola.
Boka nu

Inspirerande workshops i hela Sverige

Kära lärare, bibliotekarier och kultursamordnare! Vi vill gärna besöka era elever med kreativa och inspirerande workshops. Våra poeter finns tillgängliga i alla landsdelar och du kan boka workshops från Ordkanon oavsett var i Sverige er skola ligger, fiffigt va?

Det är ni och era elever som styr hur besöket kommer att se ut, men vi kommer gärna med tips och förslag. Läs om våra workshops, våra upplägg, arvoden och annat du behöver för din ansökan i vårt utbudsblad som du finner här: Skapande skola med Ordkanon

Titta gärna på filmen om våra olika upplägg.

Vi ses snart i ett klassrum nära dig.

“Jag hade otroligt höga förväntningar och förhoppningar på Ordkanons besök och de har infriats med råge. Jag har skrattat så tårarna runnit, jag har fått se mina elever göra och säga saker jag aldrig kunnat drömma om och jag har lärt mig otroligt mycket.”
— Lärare, Smedjebacken

 

“Jag har lärt mig att skriva fritt allt man tänker utan att behöva tänka på stavning eller grammatik. Jag lärde mig att våga. Att uttrycka sig hur man än vill genom blyertspennans sköra spets.”
— Elev, åk 9

 

“ Vi lärare jobbar mycket med elevernas språkliga utveckling, deras förmedlande av känslor och åsikter på ett nyanserat sätt samt elevernas självständighet och variation i sitt språk. Detta både muntligt och skriftligt. Övningarna i Ordkanons workshop fungerar fantastiskt bra både som grund och som målinriktat arbete med sikte på de nationella målen för svenskämnet.”
— Lärare, Borås

 

“Jag har aldrig skrattat så mycket i skolan.”
— Elev, åk 8

Skapande skola sedan starten 2008

Ordkanon har varit delaktiga i projekt knutna till skapande skola sedan starten 2008. Våra poeter och pedagoger genomför projekt inom kreativt skrivande, spoken word, poetry slam och liknande. Kontakta oss för att få reda på hur Ordkanon kan hjälpa just er med Skapande skola.

Mer info hos kulturrådet