Boka

För frågor, information och bokning

Maila: info@ordkanon.se
Ring: Matiss Silins, tel. 0737 29 20 55

Ni hittar oss även på Facebook, Instagram och Twitter.

Ordkanons pedagogiska poeter besöker skolor i hela Sverige! Vi har tio års erfarenhet av Skapande skola.

Ordkanon möter just dina önskemål om workshops och föreställningar i skolan, men erbjuder också färdiga paket.

Färdiga paket.

 1. Berätta
  För åk 1-6.
  Berättelser kan också vara en typ av spoken word. Här ligger historien, spänningen och berättarlusten i fokus. Eleverna skapar historier både skriftligt och muntligt.  Vi jobbar med spännande handling och roliga karaktärer när vi guidar eleverna steg för steg till att skapa sin berättelse.
 2. Måla med språk
  För åk 1-6.
  Språk är ett sätt att flytta bilder från ett huvud till ett annat. Vi leker med liknelser, rimmar och gör helt oväntade saker under en upptäcktsfärd med språket. Vi skriver dikter och undersöker också hur en dikt kan låta.
 3. Spoken word
  För åk 7-9 samt gymnasiet.
  Med workshops inom Spoken Word får ni ta del av en himla massa kulturella uttryck på en gång. Först är det skapandet, hur föds idéer? Eleverna får prova på olika sorters skrivövningar. Vad och hur berättar vi?  Ska jag skriva om kärlek eller sport? Ska jag skriva en kärleksdikt till sport? Ska jag skriva på rim eller ska jag skriva min text som ett mail? En del skriver bättre när de pratar, så vi testar även att improvisera.

Upplägg

Du kan välja mellan upplägg med olika långa och olika många workshops.

 1. Ett besök per klass.
  En lite längre workshop, 90-120 minuter där vi testar på både skrivande, och framträdande. Korta, inspirerande, energiska och kreativa övningar.
 2. Två besök per klass.
  Här möter vi varje klass två gånger á 60-75 minuter. Första passet har fokus på skrivande och skapande. Andra passet behandlar framträdande och hur en bra publik fungerar.
 3. Tre besök per klass.
  Under en till två veckor så besöker vi varje klass tre gånger á 45-60 minuter. Vi kan djupdyka inom skrivande, improvisation, framträdande och publikkunskap. Under sista passet arrangeras en grand final med uppläsning av egna texter.

Har ni andra önskemål kan våra workshops självklart skräddarsys.

För att boka

Maila: info@ordkanon.se
Ring: Matiss Silins tel. 0737 292055
Du kan också kontakta oss genom formuläret nedan.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande