Workshops

Ordkanon erbjuder roliga och inspirerande workshops inom kreativt skrivande, muntlig framställning, poesi och spoken word. På ett proffsigt och engagerande sätt blandar våra poeter och pedagoger föredrag med skrivövningar och scentips, helt enligt era behov och för alla åldrar.

Våra workshops passar dig som letar efter en alldeles unik upplevelse – oavsett om det är för skolan, fritidsverksamheten, biblioteket, skrivutbildningen, företaget, fortbildningen eller föreningen. Exakt hur en workshop utformas beror på era önskemål och förutsättningar. Det kan vara ett pass på en timma, en heldag eller allt där emellan. En workshop kan vara ett enda tillfälle eller bestå av två eller flera besök av våra pedagogiska poeter.

Vårt mål efter en avslutad workshop är att deltagarna ska känna att språket är deras att böja, bända och förvandla – oavsett skriverfarenhet, bakgrund eller ålder. Därför går alla våra befintliga workshops att anpassa efter målgrupp och önskemål. Här nedan följer några förslag på vad en workshop kan innehålla.

 

 

Spoken word

Det kompletta paketet där vi tar texten från idé till succé. Kravlöst genererar vi idéer. Vi provar på att skriva i olika former och stilar. Vi lägger på effekter och ger tips för scenen. Slutligen testar vi att framföra text inför publik till jubel och applåder. Den här workshopen kan även avslutas med ett poetry slam, alltså tävlingsformen av spoken word.

 

Kreativt skrivande

Ni kanske vill börja med att utforska orden, språket och skrivandet. Ni kanske vill vänta lite med eller helt undvika att läsa upp era texter. Inga problem, skrivande och text är grunden för våra poeter. Under en workshop i kreativt skrivande guidas ni av en kompetent pedagog i konsten att skapa och redigera text. Vi kan prova på såväl poesi som prosa, allt från rim till haiku till sagor till noveller och mycket mer.

 

Muntligt framträdande

Visst ska vi våga tala och utnyttja vår yttrandefrihet. Ibland är det dock lite nervöst. Våra erfarna scenpoeter ger er verktyg och tips att prata så att folk lyssnar. Vi bearbetar rampfeber och polerar scenvanan. Här utgör textskapandet en lite mindre del och muntligt framträdande samt kroppsspråk står i fokus.

 

Skräddarsytt

Vill du ha en workshop på engelska eller något annat språk? Söker du efter en workshop för lärare, PR-konsulter eller poliser? Behöver du ha en särskild nisch på workshopen? Vill du boka en pedagog som även har koll på journalistik, poesi, dramatik eller prosa? Är deltagarna barn i förskoleåldern eller kanske seniorer? Kontakta oss med dina specifika önskemål, så ska vi finna pedagogen för just dig och din verksamhet.