Workshops

Ordkanon.se har som mål att ge de mest inspirerande och roligaste lektionerna du kan tänka dig inom kreativt skrivande, muntlig framställning spoken word och poetry slam. Vi vill besöka din skola och leverera dessa lektioner, så enkelt är det. Värt att nämna är också att vi har tio års erfarenhet av att arbeta med Skapande skola.

I våra workshops blandas intressanta föredrag med spännande övningar. Ordkanon består av mycket erfarna pedagoger och poeter som nu erbjuder våra tjänster till landets utbildningar. Vi vill att språket och dess verktyg skall bli tillgängligt för alla och vi ger våra workshops i grundskola, särskola, gymnasier, förberedelseklasser och folkhögskola. Vi är utspridda över landet och har flera återkommande samarbeten med skolor från norr till söder, det kanske är er skola vi besöker nästa gång?

Skriva ur sitt hjärta

Lovisa Malmgren Appelkvist

Lovisa Appelkvist. Foto: Eget

Vårt mål efter en avslutad workshop är att eleverna ska känna att språket är deras att böja, bända och förvandla – oavsett elevens ursprung, skriverfarenhet och ålder. Därför går alla våra befintliga workshops att anpassa efter målgrupp och önskemål. Och direktlänkar till våra workshops finner du här: kreativt skrivande, poetry slam och muntlig framställning. Vi ger även workshopen mellanspråk i mottagningsgruppen eller i klasser där många elever har annat  svenska som sitt första språk. Önskar du workshop inom poetry Slam, kreativt skrivande eller muntlig framställning på engelska så kan vi erbjuda även det med våra workshops in english.

”–Vad var bäst med lektionerna?
– Att man kunde skriva fritt och sen få självrespekt när man berätta om dom för andra. Man kunde också skriva ur sitt hjärta och få saker sagt som man inte vågat säga innan.”
– Ur utvärdering på en skola i Landskrona under projektet ”Spokenworld” 2012

Klicka här för frågor, bokning och kontaktuppgifter eller titta närmare på länkarna nedan.

Workshops vi erbjuder

niklasvilskalovisa

Skapande skola

Våra workshops är byggda för att integreras i skolarbetet och går därför in under Skapande skolas paraply. Det är ett bidrag från Kulturrådet för lärare, som skall medverka till att integrera konstnärliga uttryck i grundskolan samt öka den professionella kulturverksamheten för eleverna. Sista ansökningsdag för Skapande skola läsåret 18/19 är den första februari!

Det går så klart bra att boka föreläsningar och kurser även utanför Skapande skola och för andra som inte ingår i Skapande skolas målgrupp.

matisshebyliten

Mellanspråk

Vi erbjuder en workshop som är skräddarsydd för nyanlända. Workshopen mellanspråk riktar sig till elever som precis börjat bemästra det svenska språket.

ninomatiss

Kreativt skrivande

Kreativt skrivande innebär både en egen upptäcktsfärd och en guidad tur i djungeln av berättande, lyrik och språkbruk. Vi möter eleverna där de befinner sig och jobbar med formuleringar, fantasi och förmåga.

mindrekunghenry

Poetry slam

På flera skolor har vi arrangerat slam som arbetsområde. Då jobbar vi parallellt med det muntliga och skriftliga med målet att ha en poesitävling som avslutning på projektet.

matiss4

Muntlig framställning

Vi har erfarenhet av att arbeta med muntlig framställning i grundskolans övre åldrar. Vi vet vad som är pinsamt, svårt och skämmigt. Vi vet hur elever kan resonera angående att stå inför en publik.