Nossebro! Yeah!

Publicerad Av den 14 Nov 2011 I Genomförda workshops

Den åttonde och tionde november besökte jag niorna på Nossebro Skola. Det är andra året jag är där och mina workshops skiljer sig inte så mycket i utförande från andra ställen. Först snackar vi om skrivande och går loss på livrädda A4-ark, skapar något av kaoset i skallen. Under workshop nummer två hittar vi sätt att tackla nervositeten, vi undersöker vad en scen är och hur man agerar som publik. Det är som vanligt.
Vad som skiljer sig i Nossebro är finalen. Varken jag eller Eleverna vet riktigt vad som kommer att ske när vi samlas  i Aulan efter två dagars workshops och experiment. Ingen är tvungen att läsa något som de har skrivit. Ingen har riktigt bestämt sig för vad de ska göra på scen förrän just innan dörrarna till aulan öppnas.

 

När trekvart är över har alla pratat i mikrofon inför ca 70 personer. Alla har lärt sig att göra rätt inte är det viktigaste utan att göra sin grej. Några har dansat en improviserad liten dans. Någon har förklarat att ett manifest är ”Något man ä fäst vid”. Någon har gått upp på scenen och bekämpat mammutar. Någon har läst en egenskriven text inför alla niorna på skolan. Dessutom har någon vunnit Nossebro-Mästerskapen i att ställa in ett mickstativ.

Nossebro, du är full av överraskningar! Tack för i år!

 

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *