Workshop Vilska Style

Publicerad Av den 18 Nov 2011 I Genomförda workshops

Jag åkte till Simrishamn med misstänken om att jag skulle bli lynchad. Poesi med efterföljande workshop på en fritidsgård en fredagskväll för kids i femtonårsåldern, det kunde bara sluta illa. Men ack så fel jag hade.

Efter ett varmt välkomnande av personal och tillika arrangörer för kvällen, blev jag runtvisad i vad som måste vara om inte Sveriges så åtminstone Skånes mysigaste fritidsgård. Efter en kort genomgång av kvällen tog jag plats på en scen framför en skara lätt skeptiska men ändock förväntansfulla ungdomar.

Skepsisen utbyttes snabbt mot engagemang och mot uppläsningens slut hade antalet åhörare dubblats och nyanlända hyssjades i dörren.  Jag å min sida hade fruktansvärt kul där uppe på scenen och energin ökade i samma takt som åhörarskaran. Efter värmande applåder var det dags för att få dem att bli lika inspirerade som jag.

Även workshopen började med en tapper liten grupp som snabbt växte. Deltagarna bestod av allt från de som uppenbart redan hittat skrivandet och till de som ursäktade sig med att ”de inte alls kan sånt här.”
Jag vill tro att de motbevisades ganska snabbt och vid workshopens slut hade vi tillsammans fått ihop en rejäl bunt papper med allt från en – ords-dikter till kortare prosariska texter.

Simrishamn motbevisade med andra ord med råge min tes. Poesi, fritisgård, fredagskväll och kids i femtonårsåldern är en alldeles utmärkt kombination.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *