Josefine – Ordkanons nya bibliotekarie

Publicerad Av den 24 Jul 2013 I Nyheter, Ordkanoner

Jag heter Josefine och är alldeles ny här på Ordkanon.se. Vem är jag då? Intresset för språk och skrivande har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag skrev dagbok av och till som liten samt var även en flitig brevskrivare i perioder. De senaste sju åren har jag knåpat ihop blogginlägg i två olika egna bloggar och det är en skrivform som passar mig ganska så bra. Jag älskar att skriva men prestationsångest sätter lite för många käppar i hjulet för mig.

Hösten 1999 bosatte jag mig i Borås och började läsa på Bibliotekshögskolan där jag läst dels grundutbildningen och dels ett flertal fristående kurser. Min arbetslivserfarenhet är ganska så brokig och jag har t ex arbetat med att skriva texter för hemsidor och marknadsföring inom sociala medier.

En insikt drabbade mig precis – ganska så många av mina fritidsintressen har med berättande att göra! Jag har alltid en eller två böcker som jag läser, följer ett flertal tv-serier och min största passion är definitivt musik!  Jag älskar att gå på konserter, att upptäcka och återupptäcka musik och att köpa skivor (ja, jag är en av dem som fortfarande gör det) och att fundera över låttexter!

Min roll här hos Ordkanon.se kommer att vara att bidra till att nätverkets olika sidor inom sociala medier lever och frodas samt att leta reda på information till olika saker. Som snart färdigutbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap passar det mig utmärkt att vara någons bibliotekarie och att förlora mig i informationssökning. Jag är absolut en nörd!  Ordkanon.se brinner för muntligt, skriftligt samt digitalt berättande och det gör jag också!

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *