Smakprov – Niklas Mesaros

Publicerad Av den 10 Jul 2013 I Ordkanoner, spokenword

Snart kommer en ny flik på Ordkanon.se.
Den kommer att heta ”Poeter” eller ”artister” eller ”folk”. Det är lite svårt att veta vad vi ska kalla oss när vi är både poeter, pedagoger, multiberättare, spokenwordartister, journalister, interaktionsdesigners, manusförfattare, battlare och mycket annat. Har du förslag? ”Ordkanoner” låter så brutalt va?

Hur som helst, en av dem vi kommer att presentera är Niklas. Och det kommer att se ut ungefär såhär:

Niklas Mesaros foto: Martin Rinman

 Niklas Mesaros.

Med en fot i journalistiken, en andra fot i restaurangköket och en tredje i Spokenword är Niklas Mesaros en spännande skapelse och fascinerande ordkanon. Som föreläsare har han flera års erfarenhet av workshops och föredrag i grundskola, gymnasium och folkhögskolor.

Från ingenstans dök han upp på den svenska Poetry Slam-scenen och blev snabbt en av Sveriges mest uppskattade estradpoeter. På senare år har Niklas ägnat sig åt lite olika litterära aktiviteter, t.ex. vann han Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2010 och 2012 gjorde han det igen. Tack vare detta fick han även delta i Europamästerskapen i Antwerpen, Belgien (sjundeplats) samt Poetry Slam världsmästerskapen i Paris, Frankrike (tiondeplats).

I Sverige kan har vi sett honom på bl.a. Dramaten och på flera Poesifestivaler, som Stockholms internationella Poesifestival och Ordsprak i Uppsala. Ifjol genomfördes en turné för Forum för Poesi&Prosa med Karolina Ramqvist och PC Jersild. Dessutom sägs Niklas vara medskyldig till att ha satt Köping på kartan.

Nyss hemkommen från Spoken Word-turné i USA (Boston, New York m.m.) spenderar han tid i Sverige innan det bär av till Poesiframträdanden i Frankrike till vintern. Vi på Ordkanon.se rekommenderar att du bokar honom så kvickt du kan medan det fortfarande finns luckor i schemat.

 

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *