Är det skit, det här?

Publicerad Av den 24 Okt 2013 I Övrigt

Malin Jakobsson är har länge varit en del av spokenword-scenen i Sverige, samtidigt som hon har sysslat med mycket annat. Just nu är hon aktuell med föreställningen
Är Det Skit Det Här? Vi bad Malin snacka lite om vad den handlar om.

På lördag har jag och Ola Nilsson äntligen premiär på Är Det Skit Det Här? En föreställning som vi pratat så länge om så vi nästan trodde att den aldrig skulle bli av.

Vi kommer bland annat att koka en gryta, slåss och dansa lite innan vi slutligen hoppar in i en röv. Däremellan sjunger vi, läser lite dikter och berättar historien om våra harvande liv i kultursveriges perifera träskmarker, med barnteater, gratisgig och brödjobb. Vi har båda harvat i typ femton år i väntan på ett genombrott som aldrig kom. Båda har varit med i Talang. Vi visste det inte då men kanske var det höjden på en svagt sluttande karriär med en mycket liten topp, typ som en liten grushög. Vi frågar oss hur många nej vi fått och hur mycket som har misslyckats eller bara runnit ut i sanden helt och hållet eller på sin höjd blivit till ett litet gig för en trött publik på ett sjaskigt hak för en öl och en körv.

Det här är som ett sista desperat försök som troligen kommer att misslyckas även det. Vi har tryckt upp 1000 vykort med våra nakna rövar som vi skickat till olika tidningar och till Malou (Det vore ju ändå härligt att få sitta i hennes soffa och berätta om sitt misslyckade liv). Kan nog vara en grov felsatsning men är det skit så är det ;).

Vi gör den som sagt bara once in a lifetime och det beror ganska mycket på att lokalhyran är så dyr att vi rent utav inte har vänner som kan förbarma sig och täcka upp till mer än en gång och troligen går vi ändå back å då är det ju lika bra att ge upp å ta livet av sig eller kanske åka iväg till ett billigt hak någonstans i Europa och köpa 1000 öl. Eller också kanske vi startar en klubb med samma namn som föreställningen där vi bjuder in andra misslyckade genier som kanske aldrig fick något riktigt genombrott just i det här livet. Vi avslutar kvällen med en korsfest för att fira att vi åtminstone lyckats med bedriften att överleva Jesus.

Föreställningsdatum: 26/10 2013
Plats: Debaser Medis
Tid: 19.00
Dörrarna öppnas redan 18.00 å föreställningen börjar alltså 19.00 så kom i tid.
Biljetter köper du här.

Av och med Malin Jakobsson och Ola Nilsson
www.malinjakobsson.se
www.olaola.se
Kontaktuppgifter: malin.jakobsson@gmail.com
Tel: 070-3594372

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *