Vaddå bara en skolgrej?

Publicerad Av den 12 Nov 2015 I Ordkanons vänner, Övrigt

Ibland stöter vi som bekant på elever som inte nöjer sig med ett skol-slam utan vill ge sig på ett äkta läskigt Poetry Slam. I Heby skola träffade jag Inna som blev inspirerad, bestämde sig för att tävla ”på riktigt”  och gav sig iväg till en av Sveriges mest aktiva slam-städer, Uppsala. Jag fick ett mail från henne där hon berättade att hon gett sig på Slam, så jag bad henne skriva lite om sina tankar kring det – så det gjorde hon:

”Jag fick vänta i 25 min ungefär. Till en början var jag inte nervös ( som jag oftast inte blir ) men när jag väl satt där och det var två personer före mig så tog nervositeten över. Jag gick upp på scenen och började läsa min dikt.
Whiskyn var min ända vän.
När han försvann.
Jag tog fram min enda utväg och tryckte av.

Whiskyn lät mig glömma.
Whiskyn lät mig inte förlåta.
Små glimtar har jag kvar av det förflutna.
Whiskyn du lät mig gå en väg vinglig och arg.
Därför tog jag fram min enda utväg och tryckte av. ”

Sista meningen darrade jag till i rösten pågrund av nervositeten, men som min mamma sa,
” Du gjorde en Konstnärlig paus och fortsatte ”. Jag blev nöjd med mina poäng då dom blev 20, det kanske inte var de poängen jag väntat mig men för att ha läst en dikt på 1 min så är jag nöjd då de andra skrev dikter på 3 min och jag var ju den yngsta tävlande där”

Applåder och konfetti! Saluter och fanfarer! Pukor och trumpeter! Alla på ordkanon hoppas innerligt att Inna fortsätter tävla och att fler vågar ställa sig på scenen även efter att våra workshops tagit slut. Det är ju det som är hela grejen, att en ska förstå att det är inget svinstort jätteläskigt berg att bestiga. Det är en scen, en mikrofon, och en publik. Och den publiken vill höra vad exakt du har att säga!

 

Om du vill tävla är tipset att söka efter poetry slam i närmsta stora stad där du bor på tillexempel Facebook. Oftast finns det massor av event att delta i.

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *