Efter Lilla Edet

Publicerad Av den 12 Feb 2016 I Genomförda workshops

Förra veckan kom jag tillbaka till Lilla Edet för att åter träffa årskurs åtta. Förra gången hade vi en workshop kring skrivande och nu var det dags för tre pass spoken word och sedan en avslutning för hela årskursen. Under en vecka slet vi med texter, vi tacklade scenskräck och vi jobbade på att vara en bra publik. Resultatet blev att ett tiotal elever gick upp inför en publik på nästan 100 personer för att läsa texter och improvisera. Jag måste säga att vi satte stämningen redan från start både tack vare ljus och scen (tack lärarna för det tekniska råddandet) och tack vare vår pianist Lucas som lät hela publiken träda in till musik. Som show betraktat var det en fin stämning, starka dikter och bra energinivå. Vi fick t.o.m. upp några lärare att improvisera min favoritövning ”Professorn”.

Men, här ska det inte recenseras. Jag tycker som vanligt att texter ska stå för sig själva. Några elever tog stöd av varandra för att känna sig trygga på scen, vilket visar på hur viktigt det är att tillsammans bygga kreativa processer. En trio satte sig på scenkanten, lät micken gå mellan sig och presenterade följande texter. Tack Lilla Edet och klart slut för den här veckan.

Jag är en tjej precis som du, men jag är inte det minsta lik dig.
Du har så många vänner, jag är rätt ensam. Alla tycker att du är vacker medan jag är ful.
Varför är det så svårt att älska mig?
Att se att jag är precis som alla andra?
Varför skriker dom ”coola” killarna hora, slampa, äckel, missfoster och andra elaka saker efter mig?
Vad har jag gjort för att förtjäna att bli behandlad såhär?
Kan någon förklara det för mig eftersom jag är ju bara en helt vanlig tjej’
Eller?
/ Wilma

 

Ditt liv lika så mitt kan bestå av skratt, tårar, familj och vänner.
Det kan lika gärna bestå av slag, hat, mobbare och ensamhet.

Vad vet jag?
Att jag med mitt mörka hår, fina kropp och stora hjärta.
Ja, ja uppskattar faktiskt min kropp.
Skulle kunna veta hur det är att vara ensam, knappast, eller?

Jo för tänk dig att den här flickan med mörkt hår, fin kropp och stort hjärta faktiskt upplevt detta och har klarat av att bygga upp ett så hårt skal över mitt förflutna.

Så vad jag vet jag?
Jo mer än vad du någonsin kommer att ana.
/Felle

 

Hej världen.

Hej till dom som säger ”feminister är manshatare”.
ej till dom som dömer någon på grund av utseende.
Hej till er, ni är rent utav sagt dumma i huvudet.
För feminister är inte manshatare!
Feminister står bara upp för att kvinnor ska ha samma rättigheter som män.
Personlighet sitter inte på utsidan, utan på insidan!
För hur många gånger har jag inte fått höra ”jag trodde du va värsta bitchen, innan jag lärde känna dig.” ?

 

Hej till dom som säger ”har du mens eller?”
Hej till dom lärare som accepterar ALLT prat.
För jag  har inte mens varje gång jag blir arg och säger vad jag tycker, eller får ett liten utbrott.
Och ni lärare som säger ”dom förstör bara för sig själva”.
Nej! Har du tänkt på dom eleverna som kanske inte vågar räcka upp handen, säga till eller säga vad dom tycker?

Smaka på orden innan du spottar ut dom. 

Tack.
/Norea

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *