Bokstavsängeln – Från tönt till poet

Publicerad Av den 2 Nov 2017 I Övrigt

Som vi hela tiden upprepar: Ordkanon är mer och fler än vad du ser på hemsidan. Vi förmedlar poeter och pedagoger från hela landet. Idag låter vi Ismael Ataria berätta lite om sin föreläsning ”Bokstavsängeln”.

Foto: Andreas Bennin

Ismael Ataria är poet, artist och föreläsare. Han har gjort hundratalet föreläsningar och poesiframträdande över hela landet. Han pratar i radio och har på Heidruns förlag bland annat gett ut böckerna ”Bokstavsängeln” och nu senast den kritikerrosade ”Längtan till Whatever”. Ismael har mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Landstingets Frödingstipendium 2016.

”Bokstavsängeln – Från tönt till poet” är en föreställning som tar sitt avstamp i Ismael Atarias diagnos ADHD. Vi får följa med på en resa genom poetens liv. Föreläsningen handlar om längtan efter att bli accepterad och älskad för den man är innerst inne är, om rädslorna, ensamheten och kampen för att hitta sin plats i världen. Poeten kommer ta med publiken tillbaks till hans egen högstadieperiod som inte var helt enkel och genom Ismaels historia finns möjligheten att nå inuti sitt eget hjärta, kanske inse att vi alla har möjlighet att påverka våra liv till det bättre. Med stor självdistans och en befriande humor kommer Ismael ge oss både skratt och tårar.

Ismael Atarias föreläsning ”Bokstavsängeln – Från tönt till poet” är en vild, rolig, varm och självutlämnande föreläsning som garanterat inte lämnar någon oberörd och som passar alla åldrar. På sina skolföreställningar erbjuder Ismael även skrivarworkshops.
”Han framträder på ett pedagogiskt och lustfullt sätt o med ett stort allvar i botten kryddat med komik lyckas han tilltala o nå våra elever där igenkänningsfaktorn är hög!”
Peter Sjölander kurator o Eva-Lott Arlesstad Prg.ledare/lärare Kavelbro Skövde

”Publiken fick en tankeväckande poetisk resa med plats för både stora skratt och en och annan tår… det här är en riktig poet som kan sina grejer”
Filipstads Tidning

”Hans känslosamma och vackra poesi går rakt in i hjärtat och visar att det kan bli något bra av den till synes mest ”hopplösa”, ”besvärliga” och olyckliga människa.”
Marks tidning

”Lätt att förstå, går rakt in i hjärtat, ibland vill man gråta men sen blir det roligt igen, bra blandning”
Gymnasielev i Torsby

www.ismaelataria.se

Posta ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *