Skapande skola

Letar du efter samarbete till Skapande skola så har du kommit rätt. Skapande skola är ett bidrag från Kulturrådet som skall medverka till att integrera konstnärliga uttryck i grundskolan samt öka den professionella kulturverksamheten för eleverna. 

Vi vill gärna besöka dina elever med kreativa, lekfulla och inspirerande workshops. Vi är utspridda över landet och du kan boka workshops från Ordkanon oavsett var i Sverige din skola håller hus, fiffigt va? Och vet du vad som är ännu fiffigare! Vi är en förmedling och inte en aktör. Så kulturrådets treårsregel gäller inte riktigt för oss. När du haft besök av en av våra pedagogiska poeter i tre år så kan du ändå kontakta Ordkanon för nästa ansökan. Bra va?!

Ordkanon har varit delaktiga i projekt knutna till skapande skola sedan starten 2008.  Våra poeter och pedagoger håller workshops i kreativt skrivande, spoken word, poetry slam och kombinationer av dessa. All viktig information om upplägg, ansökning och arvode m.m.du finner du här: Skapande skola med Ordkanon.

Vi ses snart i ett klassrum nära dig.

“Det finns alltid en elev längst bak som börjar lektionen med att vägra och slutar med att älska det, det är min favoritelev.”
– Lovisa Appelkvist

Klicka här för frågor, bokning och kontaktuppgifter.