Boka en mästare

Vill din skola, din arbetsplats, ditt företag eller din professionella scen få besök av en eller flera av landets skickligaste scenpoeter? Här kan du boka någon av våra meriterade mästare för ett scenframträdande du sent kommer att glömma.

Mästare, medaljörer och veteraner

Nästan alla vi som är verksamma i nätverket Ordkanon har på ett eller annat sätt varit och/eller är aktiva inom poetry slamscenen. Poetry slam är en tävling i scenpoesi. Denna tävlingsform har vuxit sig så stark att den finns på såväl lokal som regional, nationell och internationell nivå. Svenska Mästerskapen i Poetry Slam går av stapeln varje vår och där koras årets individuella svenska mästare och årets svenska mästare i lagpoesi. Ingen annanstans finner du så många svenska mästare, internationella mästare, medaljörer och veteraner inom poetry slam, spoken word och poesi som i nätverket Ordkanon.

Du kan boka våra mästare för exempelvis poesiframträdanden av varierande omfattning, konferencierskap eller specialskriven text. Vet du att du vill boka oss men vet inte riktigt till vad? Hör av dig så hjälper vi dig att komma på det samt att hitta helt rätt mästare för ändamålet. Vi är det där lilla extra som får ditt event att lyfta!

Extra spännande

Här finner du några av våra poeter som vi vill pusha lite extra för just nu. Det kan vara att de nyligen blivit svenska mästare i poetry slam, att de har ett färskt spoken wordprojekt på gång eller att de helt enkelt är så bra på det de gör att vi inte kan låta bli att skryta!

Foto: Magnus Asterhäll

Hiphopartist som föredrar det fulsnyggt

Mollgan är en poet och hiphopartist från Göteborg som turnerat land och rike runt med sina musikaliska vänner: Willy Wong på saxofon och keyboard, Ms Dumbuya (vokalist) och MixMasterMange (dj). Tillsammans kombinerar de live-instrument med samplingar, scratch, trummaskiner, sång och rapp, för att skapa ett levande och unikt monster på scen. Bara den här sommaren har de spelat på Pridefester, klubbar, Piratdemonstrationer, inför 7000 personer i Slottsskogen, på en Graffiti-festival, fem bibliotek, två kyrkor och på Slottet inför kungen. Nu ramar de in kaoset och släpper mixtapet ”FULSNYGG” – en salig blandning av oljud, färger, tankar, kaos, kalas och budskap fångat på ett knastrigt blandband. Här finns texter om mobbning, fläckar, smuts och utanförskap, men också hoppfulla tongångar om drömmar, att våga dansa i regnet och att känna sig som vackrast när en vågar skita i sitt utseende.

Mollgan och hans vänner går att boka för såväl workshops som liveframträdanden, eller varför inte slå till på en heldag innehållande både liveframträdande, workshops och ett cypher där deltagarna jammar tillsammans med Mollgan till beats eller livemusik! Beroende på upplägg och tillgänglighet kan du boka hela gänget, några av dem eller endast Mollgan. Oavsett så får du en upplevelse utöver det vanliga!

Boka
Foto: Ada Hultberg

Svenska mästaren i Poetry Slam

Andra Anna vann mycket välförtjänt SM i poetry slam 2019, med en röst som är helt unik för den svenska spoken word-scenen. Hennes poesi är en härlig blandning av personliga erfarenheter och skarp samhällssatir.  Dikterna levereras från scen med stor värme och humor –  Annas scennärvaro är helt klart något utöver det vanliga.

Anna har en lång erfarenhet inom skrivande och olika sorters scenkonst, vilket gett henne en lyhördhet inför språket och en väldigt spännande stil. Det går utmärkt att boka scenfenomenet Andra Anna såväl till kortare uppträdanden, längre föreställningar som workshops.

Boka
Foto: Tobias Walka

Det Nya Gardet

Det Nya Gardet är ett feministiskt spoken word-kollektiv bestående av de hyllade scenpoeterna Saga Hedberg, Josefin Şîlan Karlsson, Agnes Török och Hanna Haag. De har en handfull poetry slam-medaljer fördelat mellan sig och blev gemensamt svenska mästare i poetry slam 2018. Våren 2019 turnérade de internationellt med den banbrytande spoken word-föreställningen Det Är Lite Mycket Nu, om psykisk (o)hälsa, med tillhörande workshops. Deras fyra röster kan både ljuda som en och vara högst personliga. Det Nya Gardet är en vass samhällsblick, ett syskon och en upplevelse. De är kollektiv scenpoesi när den är som allra bäst!

Vid bokning kan Gardet uppträda i en konstellation av två, tre eller fyra poeter. Men frukta icke – oavsett antal är Det Nya Gardet alltid allt du önskar och lite till!

Boka
Foto: Ulrika Mohlin

Bokaktuell scenpoet med svensk brytning

Scenpoeten och författaren Louise Halvardsson är aktuell med romanen Punkpoet med svensk brytning. Liksom hennes prisbelönta debutroman Punkindustriell hårdrockare med attityd handlar den om att söka sin identitet. Huvudpersonen flyttar från Sverige till England och får “ta över” sin kompis liv, men hittar sig själv genom att skriva och stå på scen. Louise har även gett ut diktsamlingen Hejdå tonårsångest och är en mycket erfaren scenpoet som gett hundratals workshops.

Boka gärna ett besök med Louise. Under författarbesöken berättar hon om resan till publicering, hur det är att ha ett alterego, vad identitet spelar för roll och om uttrycksformen spoken word. Det går också att kombinera besöket med en workshop där deltagarna själva får skriva och framföra texter.

Boka

Vi är mer & fler …

Vår mästerlighet innefattar även individuella specialkompetenser – områden inom vilka vi är extra erfarna och begåvade. Det gör att vi kompletterar varandra men också att det alltid finns någon i vårt nätverk som är perfekt för just ditt önskemål.

Läs om samtliga av våra mästare